Tino Soriano dóna «Color a la Vida»

Publicado el 21 de noviembre de 2017

«Color a la Vida» de Tino Soriano

¿De quin color és el mes de desembre? ¿Blanc, vermell, blanc..? Nosaltres tampoc ho tenim clar, però el que sí que sabem és que volem acabar l’any omplint de color la nostra flagship. És per aquest motiu que inaugurem l’exposició fotogràfica «Color a la Vida«, de Tino Soriano, un dels millors documentalistes espanyols, col·laborador habitual de National Geographic

Partint d’aquest concepte del color – tema que motiva al fotògraf per fer aquesta selecció – s’ha dissenyat un muntatge d’exposició en el qual les 34 imatges es reparteixen entorn de sis tonalitats cromàtiques diferents: groc, blau, lila, vermell, verd i siena. Un viatge visual a través del món en funció dels seus colors -recolzat per textos del periodista i escriptor Paco Nadal, on el poder evocador de la gamma cromàtica serveix de vehicle per viatjar a multitud de destinacions gràcies a la mirada única de l’autor.

Segons les paraules del fotògraf:

«La fotografia és l’art de la llum, que és un compost de colors. La llum i el color influeixen en com la gent percep el món. Les diferents fonts lumíniques afecten els colors i els tons específics que apreciem amb la llum natural i que varien quan es veuen sota la influència d’una bombeta incandescent o qualsevol altra font: els colors més clars poden semblar més taronja i els foscos potser es tornen encara més foscos.

El color té nombroses formes i aparences atès que el cervell humà aprecia almenys 2000 tonalitats diferents. El resultat és que un 87% de les nostres impressions sensuals les obtenim a través d’un món de colors creat pel cervell. L’home els usa i s’expressa a través d’ells, però el color també pot ser un inconvenient. Est ha estat el desafiament al que m’he enfrontat durant tota la meva vida professional.

© Tino Soriano

La meva primera gran influència l’hi dec a John Hedgedcoe (1932-2010) que va publicar un llibre titulat “L’art de la fotografia en color” on explicava la importància d’entendre les “relacions especials i sovint subtils entre els diferents colors”. També descrivia en aquesta obra el poder psicològic i emocional que el color pot tenir en l’espectador. Certs colors, afirmava, aconsegueixen que la gent reaccioni d’una determinada manera.

També Cheico Leidmann, Ernst Haas, JayMaisel, Pete Turner, Helmut Newton, José Manuel Navia i més recentment David Alan Harvey i Alex Webb han exercit un enorme impacte en la forma en què veig i fotografio en color.

Per això dedico aquesta recopilació a tots ells».

L’exposició hi serà a la nostra World Gallery d’Xperience Barcelona del 12 de desembre al 5 de gener. I com a activitat complementària a la mostra, Tino Soriano oferirà una masterclass sobre l’ús del color a la fotografia dimecres 13 de desembre a les 19h

Aquesta exposició de fotografies ha estat realitzada gràcies a la col·laboració de Picglaze.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *