Publicado el 19 de diciembre de 2019

Conferència a càrrec de José Jiménez i Joan Fontcuberta.

En el món actual la imatge ens envolta. Se sol dir que vivim en “la societat de la imatge”, però, què s’entén per “imatge”? En realitat, existeix una gran diversitat de imatges i, sobre tot, d’usos i intencions amb què es produeixen.

En el marc de l’exposició fotogràfica de Miguel Ángel García «Paisatges Inacabats», el proper divendres 31 de gener a les 19h, José Jiménez, comissari de l’exposició, i l’artista Joan Fontcuberta, Premi Nacional de Fotografia, ens proposen pensar i diferenciar la imatge,  establint criteris teòrics de diferenciació entre els diversos tipus de imatges, les seves característiques i les seves finalitats, parant especial atenció a la diferència entre imatges mediàtiques i imatges artístiques.

_________________________________

Conferencia a cargo de José Jiménez y Joan Fontcuberta.

En el mundo actual la imagen nos rodea. Se suele decir que vivimos en «la sociedad de la imagen», pero, ¿qué se entiende por «imagen»? En realidad, existe una gran diversidad de imágenes y, sobre todo, de usos e intenciones con los que se producen.

En el marco de la exposición fotográfica de Miguel Ángel García «Paisajes Inacabados», el próximo viernes 31 de enero a las 19h, José Jiménez, comisario de la exposición y el artista Joan Fontcuberta, Premio Nacional de Fotografía, nos proponen pensar y diferenciar la imagen, estableciendo criterios teóricos de diferenciación entre los diversos tipos de imágenes, sus características y sus finalidades, prestando especial atención a la diferencia entre imágenes mediáticas e imágenes artísticas.

 

DOS PESOS PESATS

L’exposició de Miguel Ángel García ens brinda l’oportunitat única d’escoltar a dos referents del món de l’art.

Per una banda, el comissari de la exposició, José Jiménez, una eminència al món de la imatge i de l’art contemporani, Catedràic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Autònoma de Madrid. Ha estat  Director General de Belles Arts i Béns Culturals del Gobern d’Espanya, director de l’Institut Cervantes a París, Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de França, autor de gran número de llibres, referències imprescindibles al món de l’art, entre artistes i comissaris.

Per l’altre, l’artista Joan Fontcuberta, assagista, crític, Premi Nacional de Fotografia, Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de Francia i un dels pensadors més importants al món de la fotografia contemporània a nivell mundial.

___________________________________

DOS PESOS PESADOS

La exposición de Miguel Ángel García nos brinda la oportunidad única de escuchar a dos referentes del mundo del arte.

Por un lado, el comisario de la exposición, José Jiménez, una eminencia en el mundo de la imagen y del arte contemporaneo, Catedrático de Estética y Teoría de las Artes en la Universidad Autónoma de Madrid. Ha sido Director General de Bellas Artes y Bienes Culturales del Gobierno de España, director del Instituto Cervantes en París, Chevalier del Ordre des Arts et des Lettres de Francia, autor de gran número de libros, referencias imprescindibles en el mundo del arte, entre artistas y comisarios.

Por otro lado, el artista Joan Fontcuberta, ensayista, crítico, Premio Nacional de Fotografía, Chevalier del Ordre des Arts et des Lettres de Francia y uno de los pensadores más importantes en el mundo de la fotografía contemporánea a nivel mundial.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *