Publicado el 11 de febrero de 2020

Un cicle d’activitats al voltant de la dona i el viatge

Quan es tracta de grans viatgers, els primers noms que ens venen al cap són Magallanes, Colom, Amundsen  o Cook. Però, és que potser les dones no viatjaven? La història s’ha escrit sempre des del gènere masculí, però això no no vol dir que no hagin existit dones intrèpides i àvides per conèixer nous móns. Simplement van ser silenciades o oblidades.

La periodista Míriam del Río, una de les veus que aquest any formaran part del cicle DONES XPERIENCE, ens aproparà a aquelles pioneres, com Freya Stark o Alexandra David Néel, que van llançar-se a l’aventura quan viatjar encara era “cosa d’homes”.

Amb aquest cicle de trobades i conferències, Xperience Barcelona vol donar veu i protagonisme a les experiències de dones molt diverses. El punt de partida, com no pot ser d’una altra manera, és el viatge, que en molts casos pot diferir molt entre homes i dones, donant peu a parlar d’altres temes transversals, com ara l’experiència a l’àmbit professional i les diverses problemàtiques socials i culturals que envolten les dones.

L’any passat es van donar cita al nostre espai convidades de luxe com l’escriptora Espido Freire o la il·lustradora i realitzadora Lyona, que a més va ser l’encarregada de crear la imatge que il·lustrava el cicle. Enguany, és l’artista Amaia Arrazola qui agafa el relleu amb el seu inigualable estil.

Aquest any, Xperience Barcelona vol tornar a ser altaveu per a dones que tenen molt a explicar: periodistes, escriptores, artistes, i totes i cadascuna de les dones que passin pel nostre fòrum, ja sigui com a ponents o com a espectadores. I, per descomptat, els homes també estan convidats a assistir-hi i donar la seva opinió, perquè aquest cicle, afortunadament, no és només “cosa de dones”.

 

Un ciclo de actividades sobre la mujer y el viaje

Cuando se trata de grandes viajeros, los primeros nombres que nos vienen a la cabeza son Magallanes, Colon, Amundsen o Cook. Pero, ¿es que las mujeres no viajaban? La historia se ha escrito siempre desde el género masculino, pero esto no quiere decir que no haya existido mujeres intrépidas y ávidas por conocer nuevos mundos. Simplemente fueron silenciadas o olvidadas.

La periodista Míriam del Río, una de las voces que este año formarán parte del ciclo DONES XPERIENCE, nos acercará a aquellas pioneras como Freya Stark o Alexandra David Néel, que se lanzaron a la aventura cuando viajar aún era «cosa de hombres».

Con este ciclo de encuentros y conferencias, Xperience Barcelona quiere dar voz y protagonismo a las experiencias de mujeres muy diversas. El punto de partida, como no podía ser de otro modo, es el viaje, que en muchos casos puede diferir mucho entre hombres y  mujeres, dando pie a hablar de otros temas transversales, como la experiencia en el ámbito profesional y las diversas problemáticas sociales y culturales que rodean las mujeres.

El año pasado se dieron cita en nuestro espacio invitadas de lujo como la escritora Espido Freire o la ilustradora y realizadora Lyona, que además fue la encargada de crear la imagen que ilustraba el ciclo. Este año, es la artista Amaia Arrazola quien coge el relevo con su inigualable estilo.

Este año, Xperience Barcelona quiere volver a ser el altavoz para mujeres que tienen mucho que contar: periodistas, escritoras, artistas, y todas y cada una de las mujeres que pasen por nuestro fórum, ya sea como ponentes o espectadoras. Y, por descontado, los hombres también están invitados a asistir y dar su opinión, porque este ciclo, afortunadamente, no es solo «cosa de mujeres».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *