Publicado el 25 de enero de 2019

“Hem de realitzar-nos personalment i perseguir els nostres somnis, dir-nos a nosaltres mateixes: Ho puc fer. I m’ho haurien de permetre”. Glenn Close

Elisabeth Jane Cochran, més coneguda pel pseudònim de Nellie Bly, va ser una escriptora i reportera nord-americana, pionera del periodisme d’investigació. A finals del segle XIX, concretament el 1889, va acceptar un repte impensable en aquella època per a una dona: rebaixar el rècord de 80 dies a donar la volta al món, narrat per Julio Verne en la seva cèlebre novel·la.

Nellie va aconseguir rebaixar aquest rècord en 8 dies, convertint-se en la primera dona que va navegar el món sola (sense la protecció d’un home) i en una inspiració per a les dones occidentals.

D’aquesta pionera, i de moltes altres dones més que han fet el camí més fàcil, parlarà el proper 19 de febrer l’escriptora Espido Freire. Ella serà l’encarregada d’inaugurar un cicle de conferències i activitats que tindran la dona com a protagonista.

Al nostre espai es donaran cita veus femenines molt diverses, des d’una blogger que ha creat una comunitat de dones viatgeres, una fotoperiodista que ha fet de viatjar la seva manera de viure, passant per una enòloga experta en enoteràpia per a dones, una directora de videoclips que exerceix funcions d’il·lustradora o, fins i tot, una pilot de motos.

El cicle finalitzarà amb una taula rodona, el proper 7 de març, coordinada per Esther Muñoz, periodista de RAC1, on diverses professionals aportaran el seu punt de vista sobre diferents temes relacionats amb l’experiència de la dona en el seu àmbit professional i personal.

 

CALENDARI ACTIVITATS

Dilluns 18 de febrer 19:00h ESPIDO FREIRE

L’escriptora Espido Freire ens convida a viatjar a través de la història d’aquelles dones pioneres que van trencar estereotips i van obrir el camí a les generacions posteriors de viatgeres, analitzant també el present i el futur d’aquesta relació tant fructífera  entre dona i viatge.

 

Dimarts 19 de febrer 19:00h #QUIEROVIAJARSOLA

Estela Gómez, fundadora de #QuieroViajarSola, ens explica aquest projecte on viatgeres comparteixen informació, consells i històries inspiradores amb altres dones que desitgen viatjar soles.

 

Dilluns 25 de febrer 19:00h EL VIAJE DE LAS MUJERES

Elena García Quevedo recull en aquest llibre els secrets de dones que han esdevingut líders i guies a les seves comunitats.

 

Dimecres 27 de febrer 19:00h VINS DE PEDRA

Vins de Pedra és el projecte personal de l’enòloga Marta Pedra, un celler que crea vins d’alta qualitat i ofereix experiències d’enoturisme úniques.

 

Dijous 28 de febrer 19:00h CONSELLS PER A VIATJAR SOLA

Vine a conèixer les aventures i desventures de la periodista rodamón Elisabeth G. Iborra, autora del llibre “La vuelta al mundo de Lizzy Fog”.

 

Dilluns 4 de març 19:00h MARÍA HERRERA

Trobada amb la pilot de motos María Herrera.

 

Dimarts 5 de març 19:00h VAITGE I DONES TRANS

Un viatge és una experiència que depèn tant de la destinació com del punt de partida de la viatgera. Quan el punt de partida és la teva condició de dona transsexual del primer món, l’experiència pot ser sorprenent. La Judith Juanhuix i la Marta Román, de l’associació Generem!, ens explicaran de primera mà què és i què significa viatjar per diversos països essent-ho.

 

Dimecres 6 de març 19:00h CATATERAPIA: MUJERES Y ALGUNOS VINOS PARA VIVIR NI DEMASIADO SERIO NI EN SERIE

El més important no serà triar bons vins per moments excepcionals. La clau de la catateràpia ens porta a triar vins que ens ajudin a fer excepcional la quotidianitat. La catateràpia ens acosta a un beure poètic, instintiu i alegre. El vi així esdevé un còmplice emocional i sorgeixen les copes de suport moral al cuiner, els vins d’autoajuda, la farmaciola de l’epicúria i molts altres vins que revisarem en aquesta trobada amb Alicia Estrada.

 

Dijous 7 de març 19.00h TAULA RODONA DONES XPERIENCE

Amb la participació de Lyona, il·lustradora, Kris Ubach, fotoperiodista, Sonia Miras, subcampiona mundial de lluita de braços i Marta Román de l’associació Generem!. Modera la periodista Esther Muñoz.

 

 

“Debemos realizarnos personalmente y perseguir nuestros sueños, decirnos a nosotras mismas: Yo puedo hacerlo. Y se me debería permitir.” Glenn Close

Elisabeth Jane Cochran, más conocida por el pseudónimo de Nellie Bly, fue una escritora y reportera estadounidense, pionera del periodismo de investigación. A finales del siglo XIX, concretamente en 1889, aceptó un reto impensable en esa época para una mujer: rebajar el récord de 80 días en dar la vuelta al mundo, narrado por Julio Verne en su célebre novela.

Nellie consiguió rebajar ese récord en 8 días, convirtiéndose en la primera mujer en navegar el mundo sola (sin la protección de un hombre) y en una inspiración para las mujeres occidentales.

De esta pionera, y de muchas otras mujeres más que han abierto y allanado el camino, hablará el próximo 19 de febrero la escritora Espido Freire. Ella será la encargada de inaugurar un ciclo de conferencias y actividades que tendrán a la mujer como protagonista.

Dentro de nuestro espacio se darán cita voces femeninas muy diversas, desde una blogger que ha creado una comunidad de mujeres viajeras , una fotoperiodista que ha hecho de viajar su modo de vida, pasando por una enóloga experta en enoterapia para mujeres, una directora de videoclips que ejerce las veces de ilustradora o incluso una piloto de motos.

El ciclo finalizará con una mesa redonda, el próximo 7 de marzo, coordinada por Esther Muñoz, periodista de RAC1, donde varias profesionales aportarán su punto de vista sobre diversos temas relacionados con la experiencia de la mujer en su ámbito profesional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *