Publicado el 26 de marzo de 2018

El patrimoni cultural del Perú és immens, des de Machu Picchu, la meravella arquitectònica andina, fins a la ciutat de Cusco, «El melic del món», passant per la seva gastronomia, caracteritzada per la barreja de cultures. Aquest mes volem apropar-vos aquest al «Perú real i gastronòmic».

«Qosqo» és el nom quítxua de la capital de l’imperi inca i significa «el melic del món». Aquesta concepció de la ciutat del Cusco com a centre neuràlgic s’explica perquè va ser la capital de l’imperi més gran de sud-americà, essent capaç d’articular un vast territori amb una geografia complexa donada la seva heterogeneïtat. En aquesta conferència ens passejarem per la capital dels inques -avui coberta per la ciutat colonial- per conèixer com va ser la vida inca a la ciutat: política, administració, religió, festes, etc.

 

Els temples que voregen el Machu Picchu o Muntanya Vella, són un dels majors atractius de la zona de Cusco. Aquesta ciutat Inca construïda dalt una muntanya i considerat Patrimoni de la Humanitat, és considerada Santuari Històric de el Perú des de 1981. La seva majestuosa arquitectura està formada per una ciutadella composta per 140 estructures amb una alçada mitjana de 2450 metres sobre el nivell del mar. Els Inques van ser un gran imperi conquistador que lluny de destruir la cultura als països que conquistaven, assimilaven les seves maneres de viure i miraven de treure’n profit dels millors trets per a la construcció d’una cultura conjunta.

 

 

La serralada peruana gaudeix d’una gran tradició gastronòmica on les carns, els tubercles i els grans són els protagonistes. La cocció d’aquests productes es fa d’una manera senzilla. El Chiri Uchu n’és un exemple, on se serveix gallina i altres vegetals cuits al forn i prèviament refredats o Ají de Gallina on es presenta la gallina amb una salsa a base d’Ají Groc i s’acompanya de patata i arròs bullit. Les postres es caracteritzen per la utilització del blat, la llet i algunes fruites.

No t’ho perdis i vine a recórrer el melic del món amb nosaltres!

Activitats :

  • 16 d’Abril a les19:00h PRODUCT SHOW

PERÚ REAL I GASTRONÒMIC: Et convidem a conèixer aquest viatge per descobrir les meravelles del Perú i de la seva espectacular gastronomia. Apunta’t!

 

  • 17 d’abril a les 19:00h TRAVEL LESSONS

LA CIUDAD PERDIDA DE LOS INCAS: Pedro Vicuña, del blog EMDP, ens convida a visitar la ciutat de Machu Picchu i degustar un deliciós pisco sour. Apunta’t!

 

  • 18 d’abril a les 19:00h TRAVEL TALK

CUSCO: EL MELIC DE L’IMPERI INCA:  Ariadna Baulenes ens convida a passejar per la capital dels Incas i descobrir com va ser la vida a la ciutat. Apunta’t!

 

  • 27 d’abril a les 18:00h CLUB SMALL TRAVELLERS

QUIN ÉS AQUEST ANIMAL: La llama, originària dels Andes, és l’animal emblemàtic del Perú. Vine i fabrica la teva pròpia llama. Apunta’t!

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *