Travel Talks: Tanzània, la migració – Safari etològic

Comienza:
  11 de mayo de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  11 de mayo de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

18 plazas

Any rere any, a finals de gener, centenars de milers de nyus es reuneixen a les planes de Ndutu (a l'àrea de conservació de Ngorongoro, al sud-est del Parc Nacional de Serengeti). És espectacular contemplar les grans planes puntejades de més de mig milió d'animals. Al costat dels nyus trobem nombroses zebres i gaseles de Thompson. L'explosió de vida atrau depredadors, com lleons, lleopards, guepards i hienes i oportunistes com xacals i voltors que esperen el moment propici per donar-los caça o aconseguir aliment. La gran concentració de depredadors i preses facilita l'observació d'una gran diversitat de conductes i ens permetrà conèixer moltes espècies de fauna diferents. La ruta que es proposa comprèn els parcs nacionals i àrees de conservació més emblemàtics de Tanzània: el Parc Nacional de Tarangire, el parc Nacional de Serengeti i la gran caldera volcànica de Ngorongoro, amb la possibilitat de visitar també, si voleu, el Parc Nacional del Llac Manyara. Al llarg de tot el safari l'etòloga Montserrat Colell estarà a la disposició dels participants per atendre les seves qüestions i compartir els seus coneixements. L'objectiu del safari és poder acostar-se a la natura d'una manera molt diferent, aprenent a observar com viuen els animals, els reptes a què s'enfronten, les seves estratègies de supervivència, i les relacions que s'estableixen entre ells, convertint aquest viatge en el teu propi documental. Apunta't a aquesta presentació i coneix, de la mà de Montserrat, aquest safari etològic de 10 dies que tindrà la sortida el proper 19 de juliol.

VIATJARÀS AMB... MONTSERRAT COLELL

 

Montserrat Colell Mimó és investigadora i professora de la Universitat de Barcelona on imparteix classes sobre comportament animal. Especialista en Etologia dels primats, ha realitzat estudis de camp a la República Democràtica del Congo ia Guinea Equatorial sobre diverses espècies de primats forestals. Els resultats dels seus treballs s'han publicat a revistes especialitzades i ha impartit nombroses conferències i seminaris sobre Etologia i Primatologia. Des del 2010 porta a terme safaris etològics a Kenya, Tanzània, Uganda, Rwanda i Botswana.

 

*************************

 

Año tras año, a finales de enero, centenares de miles de ñus se reúnen en las llanuras de Ndutu (en el área de conservación de Ngorongoro, al sureste del Parque Nacional de Serengeti). Es espectacular contemplar las grandes llanuras punteadas por más de medio millón de animales.

Junto a los ñus encontramos numerosas cebras y gacelas de Thompson. La explosión de vida atrae a depredadores, como leones, leopardos, guepardos y hienas y a oportunistas como chacales y buitres que esperan el momento propicio para darles caza o conseguir alimento.

La gran concentración de depredadores y presas facilita la observación de una gran diversidad de conductas y nos va a permitir conocer muchas especies de fauna diferentes. La ruta que se propone comprende los parques nacionales y áreas de conservación más emblemáticos de Tanzania: el Parque Nacional de Tarangire, el parque Nacional de Serengeti y la gran caldera volcánica de Ngorongoro, con la posibilidad de visitar también, si se desea, el Parque Nacional del Lago Manyara.

A lo largo de todo el safari la etóloga Montserrat Colell estará a disposición de los participantes para atender a sus cuestiones y compartir sus conocimientos. El objetivo del safari es poder acercarse a la naturaleza de una manera muy diferente, aprendiendo a observar cómo viven los animales, los retos a los que se enfrentan, sus estrategias de supervivencia, y las relaciones que se establecen entre ellos, convirtiendo este viaje en tu propio documental.

Apúntate a esta presentación y conoce, de la mano de Montserrat, este safari etológico de 10 días que tendrá su salida el próximo 19 de julio.

Viajarás con… Montserrat Colell

Montserrat Colell Mimó es investigadora y profesora de la Universidad de Barcelona donde imparte clases sobre comportamiento animal. Especialista en Etología de los primates, ha realizado estudios de campo en la República Democrática del Congo y en Guinea Ecuatorial sobre diversas especies de primates forestales. Los resultados de sus trabajos se han publicado en revistas especializadas y ha impartido numerosas conferencias y seminarios sobre Etología y Primatología. Desde 2010 lleva a cabo safaris etológicos en Kenia, Tanzania, Uganda, Ruanda y Botsuana.