Fòrum en línia: Celler Boas Vides, petites vinyes, grans sensacions

Comienza:
  13 de octubre de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  13 de octubre de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Aquest dimarts, torna al nostre Fòrum online el viticultor Antonio Míguez Amil.

En aquesta ocasió, ens parla de la seva gran aventura com a creador de Boas Vides, un gran projecte la intenció del qual és la recuperació de vinyes oblidades per produïr vins a petita escala però d’una gran qualitat, vins amb ànima

Es tracta de la recuperació de vinyes antigues, en zones tradicionals de la vall de l'Avia, que estan datades des del s.VI a l'XIX i que són considerades excepcionals per a la producció de vins negres de gran qualitat. En aquests llocs, Antonio Míguez ha recuperat minifundis, petites parcel·les en terrasses de granit on ha posat varietats de raïm gairebé oblidades, citades en manuals vitivinícoles dels segles XVIII i XIX i que van ser abandonades per la seva escassa producció quan va arribar el s.XX. Actualment, el vi porta aquestes rares i meravelloses varietats recuperades. L'activitat vitivinícola li ve de família, ja que el seu besavi i el seu avi eren petits colliters que venien el seu vi a les ciutats de Vigo i Compostel·la. Es va trencar la tradició amb la mort del seu avi matern i ell ara tracta de recuperar la memòria i la cultura vitivinícola de la família. Per Miquel, és un deute amb els seus avantpassats, però sobretot és una forma de viure en contacte amb la terra que el va veure néixer i que li ha permès desenvolupar una passió: l'amor a el vi i la natura. D'aquesta manera, les vinyes mantenen un diàleg respectuós amb el medi ambient i amb la cultura, portant a terme una viticultura basada en la permacultura i l'ecologia.

Inscriu-te a aquest fórum online punxant aquí.

O també pots seguir aquesta xerrada en directe a través de nostre perfil de  Facebook.

______________________________

Este martes, regresa a nuestro Fórum online el viticultor Antonio Míguez Amil.

En esta ocasión, nos habla de su gran aventura como creador de Boas Vides, un gran proyecto cuya intención es la recuperación de viñas olvidadas para producir vinos a pequeña escala pero de una gran calidad, vinos con alma.

Se trata de la recuperación de viñedos antiguos, en zonas tradicionales del valle del Avia, que están fechadas desde el s.VI al XIX y que son consideradas excepcionales para la producción de vinos tintos de gran calidad. En estos lugares, Antonio Míguez ha recuperado minifundios, pequeñas parcelas en terrazas de granito donde ha puesto variedades de uva casi olvidadas, citadas en manuales vitivinícolas del s.XVIII y XIX y que fueron abandonadas por su escasa producción cuando llegó el s.XX. Actualmente, el vino lleva estas raras y maravillosas variedades recuperadas.

La actividad vitivinícola le viene de familia, ya que su bisabuelo y su abuelo eran pequeños cosecheros que vendían su vino en las ciudades de Vigo y Compostela. Se rompió la tradición con la muerte de su abuelo materno y él ahora trata de recuperar la memoria y la cultura vitivinícola de su familia. Para Miguel, es una deuda con sus antepasados, pero sobre todo es una forma de vivir en contacto con la tierra que le vio nacer y que le ha permitido desarrollar una pasión: el amor al vino y a la naturaleza. De esta forma, las viñas mantienen un diálogo respetuoso con el medio ambiente y con la cultura, llevando a cabo una viticultura basada en la permacultura y la ecología.