Fòrum en línia: Curs fotogràfic d’Storytelling. Sessió 3: El poder de l’Storytelling

Comienza:
  4 de marzo de 2021 19:00

Termina:
  4 de febrero de 2021 19:45

Detalles

Fecha:

  4 de marzo de 2021

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

On resideix la força de les imatges que generem? Com busco i plantejo un nou tema per explicar amb fotografies?

El nostre Curs fotogràfic d’Storytelling avança. En aquestes quatre sessions teòriques, aprendem a plantejar i explicar una història en base a la construcció d’una sèrie fotogràfica, gràcies a l’experiència de Javier Corso, fotògraf, National Geographical Explorer i director d’OAK STORIES, productora especialitzada en projectes documentals. A més, els coneixements adquirits ens seran de gran utilitat no només a l’àmbit de la fotografia, sinò a qualsevol mitjà artístic o d'expressió que fem servir. 

 

En aquesta tercera sessió farem èmfasi en el poder de la fotografia per explicar històries i com la càmera és una eina excepcional per conectar-nos al món que ens envolta. 

Apunta’t a aquest fòrum en línia clickant aquí

SOBRE JAVIER CORSO

Javier Corso (1989) és fotògraf, fundador i director d’OAK STORIES i National Geographic Explorer. El seu treball fotogràfic neix de la necessitat de comunicar aspectes de la condició humana a través d'històries locals de menor escala.

Va començar a treballar com a fotògraf documental el 2011, publicant en mitjans com National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, revista GEO, VICE, PAPER (El Mundo), El País, revista 7K o Revista 5W. Entre els centres culturals que han acollit i exhibit els seus projectes, destaquen els següents: l'Institut Cervantes de Nova York, el Museu d'Arts Fotogràfiques de Florida, el Cercle de Belles Arts (Madrid), al Palau Robert (Barcelona) i el Festival Internacional PHOTON (València). La seva obra forma part de l'exposició itinerant "Creadors de Consciència" comissariada per Juan Manuel Castro Prieto i Chema Conesa, que recopila el treball de 40 autors sota el tema "Fotògrafs compromesos".

En 2018 va ser nominat per al Programa de Talent Global de World Press Photo 6x6 i el seu projecte Matagi, que hem exposat a B the travel brand Xperience, va rebre la Beca de Carrera Primerenca de la National Geographic Society. El 2020 va ser seleccionat per formar part de el Programa de Lideratge de National Geographic.

Actualment dirigeix ​​OAK STORIES, una productora formada per narradors especialitzats en el desenvolupament de projectes documentals duts a terme per equips multidisciplinaris. Des 2019, OAK treballa com a agència creativa i productora per National Geographic Partners (Espanya) i altres empreses i organitzacions com Nacions Unides.

_______________________________

¿Dónde reside la fuerza de las imágenes que generamos? ¿Cómo buscamos y planteamos un nuevo tema para contar con fotografías? 

Nuestro Curso fotográfico de Storytelling continúa su andadura. A través de estas cuatro sesiones teóricas, aprenderemos a plantear y contar una historia en base a la construcción de una serie fotográfica, gracias a la experiencia de Javier Corso, fotógrafo, National Geographical Explorer y director de OAK STORIES, productora especializada en proyectos documentales. Además, los conocimientos adquiridos nos serán de gran utilidad no sólo en el ámbito de la fotografía, sino en cualquier medio de artístico y de expresión que queramos usar. 

En esta tercera sesión haremos hincapié en el poder de la fotografía para contar historias y cómo la cámara es una herramienta excepcional para conectarnos al mundo que nos rodea. 

 

SOBRE JAVIER CORSO

Javier Corso (1989) es fotógrafo, fundador y director de OAK STORIES y National Geographic Explorer. Su trabajo fotográfico nace de la necesidad de comunicar aspectos de la condición humana a través de historias locales de menor escala.

Comenzó a trabajar como fotógrafo documental en 2011, publicando en medios como National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, revista GEO, VICE, PAPEL (El Mundo), El País, revista 7K o Revista 5W. Entre los centros culturales que han acogido y exhibido sus proyectos, destacan los siguientes: el Instituto Cervantes de Nueva York, el Museo de Artes Fotográficas de Florida, el Círculo de Bellas Artes (Madrid), el Palau Robert (Barcelona) y el Festival Internacional PHOTON (Valencia). Su obra forma parte de la exposición itinerante "Creadores de Conciencia" comisariada por Juan Manuel Castro Prieto y Chema Conesa, que recopila el trabajo de 40 autores bajo el tema "Fotógrafos comprometidos".

En 2018 fue nominado para el Programa de Talento Global de World Press Photo 6x6 y su proyecto MATAGI, que hemos expuesto en B the travel brand Xperience, recibió la Beca de Carrera Temprana de la National Geographic Society. En 2020 fue seleccionado para formar parte del Programa de Liderazgo de National Geographic.

Actualmente dirige OAK STORIES, una productora compuesta por narradores especializados en el desarrollo de proyectos documentales llevados a cabo por equipos multidisciplinares. Desde 2019, OAK trabaja como agencia creativa y productora para National Geographic Partners (España) y otras empresas y organizaciones como Naciones Unidas.