Fòrum en línia: Curs fotogràfic d’Storytelling. Sessió 2: Narrativa visual

Comienza:
  25 de febrero de 2021 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  25 de febrero de 2021

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Aquest mes continuem amb el nostre Curs fotogràfic d’Storytelling, una excel·lent oportunitat per a tots aquells aficionats i professionals que vulguin descobrir les possibilitats de la fotografia com a llenguatge narratiu. Durant aquestes 4 sessions teòriques, els assistents podran aprendre l’art de l’storytelling, l’art d’explicar una història. I si hi ha algú que en sap d’explicar històries és el fotògraf  Javier Corso, encarregat d’impartir aquest curs, ja que al capdavant de la productora audiovisual OAK STORIES ha dut a terme projectes documentals tan espectaculars i fascinants com Matagi, que vam exposar a la nostra World Gallery l’any 2019.

Aquesta segona sessió està dirigida a parlar dels diferents tipus de narratives visuals, comparant el llenguatge fotogràfic amb el del cinema o el còmic, i com la influència d’altres disciplines artístiques i medis d’expressió ens ajuden a l’hora d’explicar històries amb la nostra càmera.

T’apuntes a aquest fòrum en línia? Pots fer-ho clickant aquí.

SOBRE JAVIER CORSO

Javier Corso (1989) és fotògraf, fundador i director d’OAK STORIES i National Geographic Explorer. El seu treball fotogràfic neix de la necessitat de comunicar aspectes de la condició humana a través d'històries locals de menor escala.

Va començar a treballar com a fotògraf documental el 2011, publicant en mitjans com National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, revista GEO, VICE, PAPER (El Mundo), El País, revista 7K o Revista 5W. Entre els centres culturals que han acollit i exhibit els seus projectes, destaquen els següents: l'Institut Cervantes de Nova York, el Museu d'Arts Fotogràfiques de Florida, el Cercle de Belles Arts (Madrid), al Palau Robert (Barcelona) i el Festival Internacional PHOTON (València). La seva obra forma part de l'exposició itinerant "Creadors de Consciència" comissariada per Juan Manuel Castro Prieto i Chema Conesa, que recopila el treball de 40 autors sota el tema "Fotògrafs compromesos".

En 2018 va ser nominat per al Programa de Talent Global de World Press Photo 6x6 i el seu projecte Matagi, que hem exposat a B the travel brand Xperience, va rebre la Beca de Carrera Primerenca de la National Geographic Society. El 2020 va ser seleccionat per formar part de el Programa de Lideratge de National Geographic.

Actualment dirigeix ​​OAK STORIES, una productora formada per narradors especialitzats en el desenvolupament de projectes documentals duts a terme per equips multidisciplinaris. Des 2019, OAK treballa com a agència creativa i productora per National Geographic Partners (Espanya) i altres empreses i organitzacions com Nacions Unides.

 

_________________________________

 

Este mes continuamos con nuestro Curso fotográfico de Storytelling, una excelente oportunidad para todos aquellos aficionados y profesionales que quieran descubrir las posibilidades de la fotografía como lenguaje narrativo. Durante el transcurro de estas 4 sesiones teóricas, los asistentes podrán aprender el arte del storytelling, el arte de contar una historia.

Y si hay alguien que sabe algo acerca de contar historias ese es el fotógrafo Javier Corso, encargado de impartir este curso, puesto que al frente de la productora audiovisual OAK STORIES ha llevado a cabo proyectos documentales tan espectaculares y fascinantes como Matagi, que expusimos en nuestra World Gallery en 2019.

Esta segunda sesión está dirigida a hablar de los distintos tipos de narrativas visuales, comparando el lenguaje fotográfico con el del cine o el cómic, y como la influencia de otras disciplinas artísticas y medios de expresión nos ayudan a la hora de contar historias con nuestra cámara.

  

SOBRE JAVIER CORSO

Javier Corso (1989) es fotógrafo, fundador y director de OAK STORIES y National Geographic Explorer. Su trabajo fotográfico nace de la necesidad de comunicar aspectos de la condición humana a través de historias locales de menor escala.

Comenzó a trabajar como fotógrafo documental en 2011, publicando en medios como National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, revista GEO, VICE, PAPEL (El Mundo), El País, revista 7K o Revista 5W. Entre los centros culturales que han acogido y exhibido sus proyectos, destacan los siguientes: el Instituto Cervantes de Nueva York, el Museo de Artes Fotográficas de Florida, el Círculo de Bellas Artes (Madrid), el Palau Robert (Barcelona) y el Festival Internacional PHOTON (Valencia). Su obra forma parte de la exposición itinerante "Creadores de Conciencia" comisariada por Juan Manuel Castro Prieto y Chema Conesa, que recopila el trabajo de 40 autores bajo el tema "Fotógrafos comprometidos".

En 2018 fue nominado para el Programa de Talento Global de World Press Photo 6x6 y su proyecto MATAGI, que hemos expuesto en B the travel brand Xperience, recibió la Beca de Carrera Temprana de la National Geographic Society. En 2020 fue seleccionado para formar parte del Programa de Liderazgo de National Geographic.

Actualmente dirige OAK STORIES, una productora compuesta por narradores especializados en el desarrollo de proyectos documentales llevados a cabo por equipos multidisciplinares. Desde 2019, OAK trabaja como agencia creativa y productora para National Geographic Partners (España) y otras empresas y organizaciones como Naciones Unidas.