Fòrum en línia: Els dimecres d’Anaya Touring – El síndrome Wanderlust. Once relatos viajeros

Comienza:
  25 de noviembre de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  25 de noviembre de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Avui, a ELS DIMECRES D’ANAYA TOURING, presentem: El síndrome Wanderlust. Once Relatos viajeros, una obra coral en què 11 autors de perfils molt diversos ens ofereixen la seva particular visió sobre el VIATGE.

Ens acompanyaran dos d’ells, els escriptors Eloy Tizón Care Santos i els editors Pepo Paz Ana Mª López Martín.

Què és la síndrome Wanderlust? És un terme que s'ha popularitzat a les xarxes socials i que els psicòlegs fan servir per designar a aquelles persones per les quals la passió per viatjar, per conèixer noves destinacions, cultures i gents és insaciable.

Deambular, vagabundejar pel món, viatjar compulsivament i, a més, explicar-ho: la síndrome o esperit Wanderlust afecta en major o menor mesura als personatges d'aquests onze relats escrits, entre d'altres, per alguns dels autors més reconeguts del panorama de la narrativa espanyola actual: Marta Sanz, José Ovejero, Luisa Castro, Care Santos, David Roas, Eloy Tizón, Sergi Bellver, Roxana Popelka, Carmen R. Pins, Carlos Jiménez Arribas i Emilia Piñeiro. Novel·listes, traductors, professors universitaris i periodistes uneixen les seves veus en aquest recull de relats viatgers il·lustrat per Miguel Vallés Salvador.

El viatge com a fugida i com a recerca, com cartografia interior. El viatge com a descobriment. El viatge com a literatura.

Apunta’t a aquest fòrum en línia clickant aquí.

 

ELS CONVIDATS

ELOY TIZÓN

És autor de tres llibres de relats: Técnicas de iluminación (2013), Parpadeos (2006) i Velocidad de los jardines (1992, 2017); i de tres novel·les: La voz cantante (2004), Labia (2001) i Seda salvaje (1995).

Ha estat inclòs entre els millors narradors europeus en l'antologia Best European Fiction 2013, prologada per John Banville. Les seves obres han estat traduïdes a diferents idiomes i formen part de nombroses antologies.

Col·laborador assidu en mitjans de comunicació des de jove, durant quatre anys va mantenir en El Cultural una columna titulada Vértigos. En l'actualitat és professor de narrativa en el centre el centre educatiu Hotel Kafka i editor en Relee.  

CARE SANTOS

Escriptora catalana que escriu tant en castellà com en català. Va néixer a Mataró (Barcelona) el 1970. Va començar a escriure als 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, un recull de relats. Des de llavors, ha publicat dotze novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens. La seva obra ha estat traduïda a 23 idiomes, incloent l'anglès, alemany, italià, francès, romanès, polonès, suec, noruec, holandès, coreà, persa i xinès. Entre els seus títols destaquen La muerte de Venus (finalista el Premi Primavera de Novela 2007), Habitaciones cerradas (Planeta, 2011), que va ser adaptada a mini-sèrie de televisió i estrenada a TVE el 2014; Deseo de chocolate (Premi Ramon Llull 2014) i Media vida (Premi Nadal 2017). És col·laboradora habitual de El Periódico de Catalunya i de Mujer Hoy i imparteix tallers literaris.

 

PEPO PAZ

Editor independent i fotoperiodista. Premi Región de Murcia de Turismo 2006 (modalitat Periodisme i Comunicació), en els últims 22 anys ha publicat regularment les seves cròniques viatgeres al diari El Mundo i a la revista DeViajes, entre d'altres. Actualment col·labora com a autor amb l'editorial Anaya Touring on ha publicat els llibres 101 Destinos de España sorprendentes, Madrid. Aquarelas de viaje (amb il·lustracions de Fernando Blasco), Viajar en tren por el norte de España, un corto viaje a Soria i ha coordinat el llibre il·lustrat El síndrome Wanderlust. Once relatos viajeros.

 

ANA Mª LÓPEZ MARTÍN

Llicenciada en Filologia Hispànica per la UCM, especialitat en narrativa contemporània, i postgrau en Màrqueting Estratègic i de Producte per IEBS. En els últims 30 anys ha treballat com a editora de projecte a Anaya Touring, sent responsable del desenvolupament de les col·leccions més emblemàtiques com són Guía Total, Guía Viva, Guiarama, Guía Express, Ecoguía, Viajar en tren, Motoguía, 101 Destinos Sorprendentes i un llarguíssim etcètera de llibres sempre relacionats amb el viatge. Milions de pàgines editades, però comença cada nou projecte amb la mateixa il·lusió. El síndrome Wanderlust. Once relatos viajeros és el primer llibre de relats de ficció publicat per Anaya Touring.

 

_______________________________________

 

Hoy, en LOS MIÉRCOLES DE ANAYA TOURING, presentamos: El síndrome Wanderlust. Once Relatos viajeros, una obra coral en la que once autores de perfiles muy diversos nos ofrecen su particular visión acerca del VIAJE.

Nos acompañarán dos de ellos, los escritores Eloy Tizón y Care Santos y los editores Pepo Paz y Ana Mª López Martín.

¿Qué es el síndrome Wanderlust? Es un término cuyo uso han popularizado las redes sociales y que los psicólogos emplean para designar a aquellas personas cuya pasión por viajar, por conocer nuevos destinos, culturas y gentes es insaciable.

Deambular, vagabundear por el mundo, viajar compulsivamente y, además, contarlo: el síndrome o espíritu Wanderlust afecta en mayor o menor medida a los personajes de estos once relatos escritos, entre otros, por algunos de los autores más reconocidos del panorama de la narrativa española actual: Marta Sanz, José Ovejero, Luisa Castro, Care Santos, David Roas, Eloy Tizón, Sergi Bellver, Roxana Popelka, Carmen R. Pinos, Carlos Jiménez Arribas y Emilia Piñeiro. Novelistas, traductores, profesores universitarios y periodistas unen sus voces en esta recopilación de relatos viajeros ilustrada por Miguel Vallés Salvador.

El viaje como huida y como búsqueda, como cartografía interior. El viaje como descubrimiento. El viaje como literatura.