Fòrum en línia: Els dimecres d’Anaya Touring – Guía del Madrid de la Movida

Comienza:
  14 de octubre de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  14 de octubre de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Avui, en el nostre Fòrum en línia, inaugurem una nova secció: ELS DIMECRES D’ANAYA TOURING. I ho fem de la millor manera possible, presentant la Guía del Madrid de la Movida, un recorregut il·lustrat pels barris i llocs més característics d'una de les èpoques més boges que ha viscut la nostra capital.

Ens acompanyaran els seus autors, Jesús Ordovás i Patricia Godes. Ells han estat els encarregats de reunir en 264 pàgines, anècdotes i records d'una època que ells van viure en primera persona, recuperant la memòria dels espais urbans i dels llocs de trobada d'aquella generació irrepetible: els seus bars, les seves sales de concert, les emissores de ràdio, les botigues de discos, les discogràfiques, les galeries d'art..

 

La guia ofereix un recorregut per tots els barris de la capital, des dels més cèntrics i cèlebres com Malasaña, Lavapiés o el Barri de les Lletres, a altres menys coneguts, però igual d'importants, com van ser Prosperitat, l'Elipa, Carabanchel o Vallecas . A cada capítol s'entrevista a un protagonista d'aquells anys que ens parla de la seva relació amb un barri en concret i ens explica, amb anècdotes i curiositats, quins llocs freqüentava i què es coïa en aquests ambients.

També s'inclouen dues rutes molt especials escrites per dos mites vivents de la Moguda: La ruta d'Almodóvar i La ruta d'Alaska. Escrites amb humor i una mica de malenconia, Pedro Almodóvar i Alaska fan un repàs dels llocs que més els van marcar durant aquests anys. I tot això acompanyat d'una interessant selecció de fotografies, moltes d'elles inèdites, i plànols de les diferents zones.

Apunta't a aquest fòrum en línia punxant aquí.

O segueix aquesta xerrada en directe a través del nostre perfil de Facebook.

ELS AUTORS

PATRICIA GODES

És periodista, escriptora, traductora i conferenciant. És una de les dones pioneres de la crítica musical. Va començar a publicar sent adolescent per defensar les músiques afroamericanes i afrocaribenyes. Les diferents músiques de ball, la cançó popular melodramàtica i les músiques no anglosaxones, constitueixen els seus focus d'interès, juntament amb la reivindicació del paper de les dones en la música popular. És autora de Guia essencial de el soul i Alaska i els Pegamoides. L'any que Espanya es va tornar boja, que va causar enrenou. Ha dirigit els llibres corals sobre els premis Rock Vila de Madrid i Aviador Dro. La seva tasca radiofònica s'ha desenvolupat a Onda 2, Radio 3, Radio El País, Onda Cero, Radio Spicnic o Radio Gladys Palmera, i ha treballat per a TVE, Cuatro, Televisión de Castilla-la Mancha i Multicanal en programes de música i entreteniment. Com a especialista en cultura pop, moda i tendències col·laboradora en mitjans com Elle, Marie Claire, Calle 20, Harper's Bazaar o Vanity Fair. El mateix que a El País, El Mundo, Diario Público o eldiario.es.

 

JESÚS ORDOVÁS

És la figura més estimada i prestigiosa de la crítica musical. La seva tasca en Diari Pop, de Ràdio 3, ha estat decisiva en l'esdevenir de la música espanyola. Especialista en nous grups i talents, va donar a conèixer, entre d'altres, a Alaska, a Aviador Dro, a Ramoncín o a Siniestro Total. Advocat i padrí de la música de la Movida, sempre va donar suport els moviments alternatius, sent un dels pocs valedors de la contracultura espanyola amb llibres com El Rock acido de California (1975), De qué va el rollo (1977), o Fiebre de vivir (2017). Autor de diverses biografies de clàssics: Dylan, Hendrix, Marley..., i d'una Historia de la música pop española, ha publicat recentment, un recull d'entrevistes, i Viva el pop, una antologia de la seva gran col·lecció de memorabilia musical. En premsa escrita ha col·laborat amb Mundo Joven, Disco Exprés, Ede Ema o Rolling Stone i en gairebé tots els diaris generalistes. La seva sèrie Pop Español va suposar una fita en la difusió musical a la televisió. El seu caràcter afable i sentit de l'humor li han fet guanyar l'afecte de tota escena musical.

 

______________________________

Hoy, en nuestro Fórum online, inauguramos una nueva sección: LOS MIÉRCOLES DE ANAYA TOURING. Y lo hacemos a lo grande, presentando la Guía del Madrid de la Movida, un recorrido ilustrado por los barrios y lugares más característicos de una de las épocas más locas que ha vivido nuestra capital.

Nos acompañarán sus autores, Jesús Ordovás y Patricia Godes. Ellos han sido los encargados de reunir en 264 páginas, anécdotas y recuerdos de una época que ellos vivieron en primera persona, recuperando la memoria de los espacios urbanos y de los lugares de encuentro de aquella generación irrepetible: sus bares, sus salas de concierto, las emisoras de radio, las tiendas de discos, las discográficas, las galerías de arte...

La guía ofrece un recorrido por todos los barrios de la capital, desde los más céntricos y célebres como Malasaña, Lavapiés o el Barrio de las Letras, a otros menos conocidos, pero igual de importantes, como fueron Prosperidad, La Elipa, Carabanchel o Vallecas. En cada capítulo se entrevista a un protagonista de aquellos años que nos habla de su relación con un barrio en concreto y nos cuenta, con anécdotas y curiosidades, qué lugares frecuentaba y qué se cocía en esos ambientes.

También se incluyen dos rutas muy especiales escritas por dos mitos vivientes de La Movida: La ruta de Almodóvar y La ruta de Alaska. Escritas con humor y algo de melancolía, Pedro Almodóvar y Alaska hacen un repaso de los lugares que más les marcaron durante esos años. Y todo ello acompañado de una interesante selección de fotografías, muchas de ellas inéditas, y planos de las distintas zonas.

LOS AUTORES

PATRICIA GODES

Es periodista, escritora, traductora y conferenciante. Es una de las mujeres pioneras de la crítica musical. Comenzó a publicar siendo adolescente para defender las músicas afroamericanas y afrocaribeñas. Las diferentes músicas de baile, la canción popular melodramática y las músicas no anglosajonas, constituyen sus focos de interés, junto con la reivindicación del papel de las mujeres en la música popular. Es autora de Guía esencial del soul y Alaska y los Pegamoides. El año que España se volvió loca, que causó revuelo. Ha dirigido los libros corales sobre los premios Rock Villa de Madrid y Aviador Dro. Su labor radiofónica se ha desarrollado en Onda 2, Radio 3, Radio El País, Onda Cero, Radio Spicnic o Radio Gladys Palmera, y ha trabajado para TVE, Cuatro, Televisión de Castilla-La Mancha y Multicanal en programas de música y entretenimiento. Como especialista en cultura pop, moda y tendencias colaboradora en medios como Elle, Marie Claire, Calle 20, Harper’s Bazaar o Vanity Fair. Lo mismo que en El País, El Mundo, Diario Público o eldiario.es.

JESÚS ORDOVÁS

Es la figura más querida y prestigiosa de la crítica musical. Su labor en Diario Pop, de Radio 3, ha sido decisiva en el devenir de la música española. Especialista en nuevos grupos y talentos, dio a conocer, entre otros, a Alaska, a Aviador Dro, a Ramoncín o a Siniestro Total. Abogado y padrino de la música de la Movida, siempre respaldó los movimientos alternativos, siendo uno de los pocos valedores de la contracultura española con libros como El Rock ácido de California (1975), De qué va el rollo (1977), o Fiebre de vivir (2017). Autor de varias biografías de clásicos: Dylan, Hendrix, Marley…, y de una Historia de la música pop española, ha publicado recientemente, una recopilación de entrevistas, y Viva el pop, una antología de su gran colección de memorabilia musical. En prensa escrita ha colaborado con Mundo Joven, Disco Expres, Ede Eme o Rolling Stone y en casi todos los diarios generalistas. Su serie Pop Español supuso un hito en la difusión musical en televisión. Su carácter afable y sentido del humor le han granjeado el afecto de toda escena musical.