Fòrum en línia: Expedició Kalimatán

Comienza:
  2 de febrero de 2021 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  2 de febrero de 2021

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Torna al nostre espai FONAMAD, l’associació de Fotògrafs de Natura de Madrid. En aquesta ocasió ens conviden a descobrir Borneo, una illa gegant situada a l'arxipèlag malai, en el Sud-est Asiàtic. L'illa de Borneo (Indonèsia) va saltar als mitjans de comunicació com a conseqüència de l'impacte negatiu sobre la biodiversitat del desenvolupament descontrolat dels cultius de palma per a extracció de l'oli. El turisme sostenible és, sens dubte, el contrapès que hauria de tractar d'evitar la desforestació de l'illa, que si bé és cert, sempre s'ha associat amb l'hàbitat d'una espècie tan vulnerable com els orangutans, cal no oblidar que l'illa es troba envoltada d'alguns dels esculls més ben conservats de l'anomenat Triangle de Corall.

Donar a conèixer aquest entorn i fomentar el turisme sostenible són sens dubte dues de la palanques claus per conservar aquest entorn tan privilegiat en termes de biodiversitat, com a vulnerable davant l'acció humana.

Inscriu-te al nostre Fòrum online clickant aquí.

   

JUAN PABLO PLAZA

Instructor de Busseig (PADI Open Water Instructor) i fotògraf de Natura. Amb més de 1.000 immersions en el seu log book, la major part en el Indo Pacífic, Juan Pablo és un bon coneixedor dels enclavaments més significatius per a la pràctica del busseig al Triangle del Coral, amb especial focus en la fotografia submarina i de Natura .

En l'àmbit fotogràfic ha rebut diferents reconeixements en concursos internacionals com Montphoto, Asférico, Biophoto, Golden Turtle, FIO, Bird Photographer of the Year, etc. És membre de FONAMAD (Fotògrafs de Natura de Madrid).

____________________________________

Regresa a nuestro espacio FONAMAD, la asociación de Fotógrafos de Naturaleza de Madrid.

En esta ocasión nos invitan a descubrir Borneo, una isla gigante situada en el archipiélago malayo, en el Sudeste Asiático.

La isla de Borneo (Indonesia) saltó a los medios de comunicación como consecuencia del impacto negativo sobre la biodiversidad del desarrollo descontrolado de los cultivos de palma para extracción del aceite.

El turismo sostenible es sin duda el contrapeso que debería tratar de evitar la desforestación de la isla, que si bien es cierto, siempre se ha asociado con el hábitat de una especie tan vulnerable como los orangutanes, no hay que olvidar que la isla se encuentra rodeada de algunos de los arrecifes mejor conservados del llamado Triángulo de Coral.

Dar a conocer este entorno y fomentar el turismo sostenible son sin duda dos de la palancas claves para conservar este entorno tan privilegiado en términos de biodiversidad, como vulnerable ante la acción humana.

JUAN PABLO PLAZA

Instructor de Buceo (PADI Open Water Instructor) y fotógrafo de Naturaleza. Con más de 1.000 inmersiones en su log book, la mayor parte en el Indo Pacífico, Juan Pablo es un buen conocedor de los enclaves más significativos para la práctica del buceo en el Triángulo del Coral, con especial foco en la fotografía submarina y de Naturaleza.

En el ámbito fotográfico ha recibido diferentes reconocimientos en concursos internacionales como Montphoto, Asferico, Biophoto, Golden Turtle, FIO, Bird Photographer of the Year, etc. Es miembro de FONAMAD (Fotógrafos de Naturaleza de Madrid).