Fòrum en línia: Homenatge a Javier Reverte, quan literatura rimava amb aventura

Comienza:
  10 de diciembre de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  10 de diciembre de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Després de l'obligada aturada imposada per la Covid 19, les tertúlies de viatges de la  Sociedad Geográfica Española, que vénen realitzant-se una vegada al mes des de fa 22 anys, tornen gràcies a la nostra petita gran comunitat viatgera de B the travel brand Xperience.

 

Serà una trobada molt especial en el qual retrem el nostre particular homenatge a Javier Reverte, i quina millor manera de fer-ho que parlant de viatges i de literatura viatgera. De clàssics i d'obres que ens han inspirat i convidat a somiar i que, al seu torn, han creat grans comunitats viatgeres.

Escriptors, editors i viatgers participaran en aquesta sessió en la qual, com no pot ser d'una altra manera, s'evocaran latituds, racons remots, gent i històries que ens han convidat a viatjar físicament o mitjançant les pàgines d'un bon llibre.

Javier Reverte ha estat probablement el narrador de viatges més conegut i reconegut del nostre país. Ha confessat en moltes ocasions que, encara que li descrivien sempre com a viatger, ell se sentia més escriptor: li agradava més escriure que viatjar però afortunadament, va aconseguir que les dues coses fossin de la mà. I és que, en la ploma de Reverte "literatura" rimava amb "aventura" perquè consisteixen bàsicament en el mateix: "treure el cap a un món desconegut i imprevist, crear un món propi i traslladar-ho a un lector que s'imagina amb tu".

Apunta’t a aquest fòrum online clickant aquí.

ELS CONVIDATS

Lola Escudero: Secretària de la Sociedad Geográfica Española i responsable d'activitats, projectes i esdeveniments de la SGE.

Cristina Morató: periodista, escriptora, fotògrafa i viatgera. És membre fundador de l'SGE. És especialment reconeguda pels seus assajos biogràfics sobre viatgeres i exploradores.

Pilar Rubio: editora, ex llibretera, gestora cultural i crítica literària especialitzada en el viatge i les seves cultures, natura i paisatge, i narratives. Dirigeix ​​l'editorial especialitzada en narrativa de viatge La Línia del Horizonte.

Paco Nadal: escriptor, periodista de viatges, director de documentals, blocaire i fotògraf. És un dels més importants influencers de viatges del nostre país, des de les seves xarxes socials, el seu blog a El País i els seus articles en diferents mitjans.

David Trías: editor de Plaça & Janés, editorial que ha publicat gairebé tota l'obra de Javier Reverte.

José Luis Angulo: viatger i periodista al programa Ser Aventureros de la SER.

____________________________

Tras el obligado parón impuesto por la Covid 19 las tertulias de viajes de la Sociedad Geográfica Española, que vienen realizándose una vez al mes desde hace 22 años, vuelven gracias a nuestra pequeña gran comunidad viajera de B the travel brand Xperience.

Será un encuentro muy especial en el que rendiremos nuestro particular homenaje a Javier Reverte, y qué mejor manera de hacerlo que hablando de viajes y de literatura viajera. De clásicos y de obras que nos han inspirado e invitado a soñar y que, a su vez, han creado grandes comunidades viajeras.

Escritores, editores y viajeros participarán en esta sesión en la que cómo no puede ser de otra forma se evocarán latitudes, rincones remotos, gentes e historias que nos han invitado a viajar físicamente o a través de las páginas de un buen libro.

Javier Reverte ha sido probablemente el narrador de viajes más conocido y reconocido de nuestro país. Ha confesado en muchas ocasiones que, aunque le describían siempre como viajero, él se sentía más escritor: le gustaba más escribir que viajar pero afortunadamente, consiguió que ambas cosas fueran de la mano. Y es que, en la pluma de Reverte “literatura” rimaba con “aventura” porque consisten básicamente en lo mismo: “asomarse a un mundo desconocido e imprevisto, crear un mundo propio y trasladárselo a un lector que imagina contigo”.

LOS INVITADOS

Lola Escudero: Secretaria de la Sociedad Geográfica Española y responsable de actividades, proyectos y eventos de la SGE.

Cristina Morató: periodista, escritora, fotógrafa y viajera. Es miembro fundador de la SGE. Es especialmente reconocida por sus ensayos biográficos sobre viajeras y exploradoras.

Pilar Rubio: editora, ex librera, gestora cultural y crítica literaria especializada en el viaje y sus culturas, naturaleza y paisaje, y narrativas. Dirige la editorial especializada en narrativa de viaje La Línea del Horizonte.

Paco Nadal: escritor, periodista de viajes, director de documentales, bloguero y fotógrafo. Es uno de los más importantes influencers de viajes de nuestro país, desde sus redes sociales, su blog en El País y sus artículos en diferentes medios.

David Trías: editor de Plaza y Janés, editorial que ha publicado casi toda la obra de Javier Reverte.

José Luis Angulo: viajero y periodista en el programa Ser Aventureros de la SER.