Fòrum en línia: Monet i l’Impressionisme

Comienza:
  22 de diciembre de 2020 18:00

Termina:
18:45

Detalles

Fecha:

  22 de diciembre de 2020

Hora:

18:00 - 18:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Avui apropem el món de l’art als més petits de la mà dels nostres amics d’Arte en Mente.

Presentem el seu últim projecte: Monet y el Impresionismo, un conte per educar en l’acceptació de les nostres diferències i la superació de dificultats a través de la vida i obra d’aquest genial artista.

Són nombrosíssims els exemples de pintors que han passat a formar part de l'imaginari de nens i nenes, convertint-se en protagonistes de llibres infantils sobre la seva pròpia vida i obra: des de Velázquez fins Miró, passant pels arxifamosos Van Gogh o Frida.

En aquesta ocasió li arriba el torn a l'impressionista francès Claude Monet (1840-1926), que es converteix en personatge il·lustrat per explicar als petits lectors que, tot i les dificultats, amb voluntat i idees enginyoses es poden aconseguir grans èxits.

Al llarg de la narració els més petits de la casa aniran descobrint les motivacions de l'artista, des de la infantesa, per pintar, així com les dificultats que trobarà per aconseguir el seu estil únic i personal. I és que, un cop que aconseguim que s'interessin pel Monet artista, no només podem presentar-los un dels estils clau de la Història de l'Art perquè després ho apreciïn, ho reconeguin i comencin a tenir una cultura visual, sinó que també ens permet exemplificar una sèrie de valors que podem transmetre'ls.

Avui dia els quadres de Monet pengen de les parets dels millors museus de tot el món, però no tothom sap que els crítics d'art es reien del seu estil en els primers moments, que li va costar molt treball i esforç fer-se un forat en els cercles oficials o que, tot i que quan va ser envellint va perdre gradualment la vista, va continuar treballant de manera incansable, especialment en les seves sèries de nenúfars sobre les aigües del seu estany a Giverny.

Monet y el Impresionismo és, per tant, la història d'un artista que va decidir ser diferent, encara que molts es riguessin de la seva feina; un viatge per la vida i obra del pintor que, amb esforç i tenacitat, perseguia el moviment sobre l'aigua. En definitiva, un conte per educar en l'acceptació de les nostres diferències i la superació de dificultats a través de la vida i obra d'aquest genial artista.

  En el nostre Fòrum en línia, després del contacontes de Monet y el Impresionismo, els nois d'Arte en Mente ens explicaran com crear una obra de Monet substituint la pintura per papers esquinçats. Així, podràs practicar durant les vacances de Nadal i convertir-te en un autèntic artista.

Pots apuntar-te aquí.  

ÁNGEL DE FRUTOS ACEVEDO

Combinant les vocacions d'historiador de l'art i especialista en didàctica, gaudeix apropant el món dels museus, l'art i la cultura en general a públics de totes les edats, el que el va portar a cofundar el 2012 el projecte Arte en Mente, que desenvolupa seva activitat a Madrid.

L'afició per la lectura i l'escriptura van derivar cap a l'interès pel món editorial. "Monet y el Impresionismo" és el seu primer llibre infantil, que sorgeix de l'experiència com a mediador artístic en museus, biblioteques i centres escolars, per a edats compreses entre els tres i els disset anys.

 

LETICIA RODRÍGUEZ

Des de molt petita ha adoptat el llapis i el color com a principals eines d'expressió, resultant un amor per l'art i la il·lustració que la va portar a estudiar Història de l'Art i a cofundar el projecte Arte en Mente, que desenvolupa la seva activitat a Madrid i en el que exerceix tasques d'il·lustradora, dissenyadora i educadora.

Unint la vocació didàctica, el dibuix i el gust pels llibres il·lustrats, es va decidir a dur a terme el seu primer projecte editorial, "Monet y el Impresionismo", que sorgeix de l'experiència com a mediadora artística en museus, biblioteques i centres escolars, per edats compreses entre els tres i els disset anys.

___________________________________________

Hoy acercamos el mundo del arte a los más pequeños de la mano de nuestros amigos de Arte en Mente.

Presentamos su último proyecto: Monet y el Impresionismo, un cuento para educar en la aceptación de nuestras diferencias y la superación de dificultades a través de la vida y obra de este genial artista.

Son numerosísimos los ejemplos de pintores que han pasado a formar parte del imaginario de niños y niñas, convirtiéndose en protagonistas de libros infantiles sobre su propia vida y obra: desde Velázquez hasta Miró, pasando por los archifamosos Van Gogh o Frida.

En esta ocasión le llega el turno al impresionista francés Claude Monet (1840-1926), que se convierte en personaje ilustrado para contar a los pequeños lectores que, a pesar de las dificultades, con voluntad e ideas ingeniosas se pueden conseguir grandes logros.

A lo largo de la narración los más pequeños de la casa irán descubriendo las motivaciones del artista, desde la niñez, para pintar, así como las dificultades que encontrará para lograr su estilo único y personal. Y es que, una vez que conseguimos que se interesen por el Monet artista, no sólo podemos presentarles uno de los estilos clave de la Historia del Arte para que después lo aprecien, lo reconozcan y comiencen a tener una cultura visual, sino que también nos permite ejemplificar una serie de valores que podemos transmitirles.

Hoy en día los cuadros de Monet cuelgan de las paredes de los mejores museos del mundo, pero no todos saben que los críticos de arte se reían de su estilo en los primeros momentos, que le costó mucho trabajo y empeño hacerse un hueco en los círculos oficiales o que, aunque cuando fue envejeciendo perdió gradualmente la vista, continuó trabajando de manera incansable, especialmente en sus series de nenúfares sobre las aguas de su estanque en Giverny.

Monet y el Impresionismo es, por tanto, la historia de un artista que decidió ser diferente, aunque muchos se riesen de su trabajo; un viaje por la vida y obra del pintor que, con esfuerzo y tesón, perseguía el movimiento sobre el agua. En definitiva, un cuento para educar en la aceptación de nuestras diferencias y la superación de dificultades a través de la vida y obra de este genial artista.

En nuestro Fórum online, tras el cuentacuentos de Monet y el Impresionismo, haremos un pequeño taller en el que crearemos una obra de Monet sustituyendo la pintura por papeles rasgados.

ÁNGEL DE FRUTOS ACEVEDO

Combinando las vocaciones de historiador del arte y especialista en didáctica, disfruta acercando el mundo de los museos, el arte y la cultura en general a públicos de todas las edades, lo que le llevó a cofundar en 2012 el proyecto Arte en Mente, que desarrolla su actividad en Madrid.

La afición por la lectura y la escritura derivaron hacia el interés por el mundo editorial. "Monet y el Impresionismo" es su primer libro infantil, que surge de la experiencia como mediador artístico en museos, bibliotecas y centros escolares, para edades comprendidas entre los tres y los diecisiete años.

LETICIA RODRÍGUEZ BARRAJÓN

Desde muy pequeña ha adoptado el lápiz y el color como principales herramientas de expresión, resultando un amor por el arte y la ilustración que la llevó a estudiar Historia del Arte y a cofundar el proyecto Arte en Mente, que desarrolla su actividad en Madrid y en el que desempeña labores de ilustradora, diseñadora y educadora.

Aunando la vocación didáctica, el dibujo y el gusto por los libros ilustrados, se decidió a llevar a cabo su primer proyecto editorial, "Monet y el Impresionismo", que surge de la experiencia como mediadora artística en museos, bibliotecas y centros escolares, para edades comprendidas entre los tres y los diecisiete años.