Fòrum en línia: rere les petjades de Nefertiti, amb Susana Alegre

Comienza:
  22 de julio de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  22 de julio de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Avui, la egiptòloga Susana Alegre ens parla de la situació de les dones a l'antic Egipte i del paper exercit per les reines. Dones que van treballar, que van tenir negocis, que van llegar els seus béns, però que també van ser mares, esposes, doctores, sacerdotesses ... i que van arribar a tenir una gran autoritat i protagonisme.

Exemple d'això és la reina Nefertiti, una figura tan atraient com enigmàtica, amb una vida emmarcada en un dels períodes més sorprenents de la història de l'antic Egipte.

Inscriu-te al nostre Fòrum en línia clicant aquí.

També pots seguir aquesta xerrada en directe a través del nostre perfil de Facebook.

 

SOBRE SUSANA ALEGRE

Doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona amb la tesi "Iconografia de Maat". Com egiptòloga i arqueòloga ha participat en diverses campanyes arqueològiques a Egipte i Sudan.

És autora de múltiples articles especialitzats i de diverses obres monogràfiques, com "Arte en el antiguo Egipto. Claves para su interpretación " (Alderabán, 2013) i la recent "Dioses, Mitos y Rituales en el antiguo Egipto” (Dilema, 2017). Dedicada a la docència des de fa uns 30 anys, tant a nivell divulgatiu com universitari. Professora de el Col·legi de Doctors i Llicenciats de Geografia i Història a Barcelona, ​​a més és conferenciant i docent en diverses entitats. És també coordinadora general d'Amics de l'Egiptologia i directora del Butlletí Informatiu d'Amics de l'Egiptologia.

__________________________________________

Hoy, la egiptóloga Susana Alegre nos habla de la situación de las mujeres en el antiguo Egipto y del papel desempeñado por las reinas. Mujeres que trabajaron, que tuvieron negocios, que legaron sus bienes, pero que también fueron madres, esposas, doctoras, sacerdotisas… y que llegaron a tener una gran autoridad y protagonismo.

Ejemplo de ello es la reina Nefertiti, una figura tan atrayente como enigmática, con una vida enmarcada en uno de los períodos más sorprendentes de la historia del antiguo Egipto.

Doctora en Historia del Arte por la Universidad de Barcelona con la tesis “Iconografía de Maat”. Como egiptóloga y arqueóloga ha participado en diversas campañas arqueológicas en Egipto y Sudán.

Es autora de múltiples artículos especializados y de diversas obras monográficas, como "Arte en el antiguo Egipto. Claves para su interpretación" (Alderabán, 2013) y la reciente "Dioses, Mitos y Rituales en el antiguo Egipto" (Dilema, 2017). Dedicada a la docencia desde hace unos 30 años, tanto a nivel divulgativo como universitario. Profesora del Colegio de Doctores y Licenciados de Geografía e Historia en Barcelona, además es conferenciante y docente en diversas entidades. Es también coordinadora general de Amigos de la Egiptología y directora del Boletín Informativo de Amigos de la Egiptología.