Travel Films: Asian Film Festival Barcelona + OFF-FESTIVAL: A Thousand Girls Like Me

Comienza:
  9 de octubre de 2019 19:00

Termina:
20:30

Detalles

Fecha:

  9 de octubre de 2019

Hora:

19:00 - 20:30

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

50 plazas

Presentació a càrrec de Menene Gras, directora de l’Asian Film Festival, i projecció del documental “A Thousand Girls Like Me”, de Sahra Mani.

La violència sexual contra les dones és un delicte des de 2009 a l’Afganistàn. Però, a la pràctica, les dones temen les possibles represàlies de presentar càrrecs. Lamentablement, la història de la Khatera és el típic exemple d'aquest fenomen: ella i la seva mare han rebut amenaces, fins i tot dels seus propis familiars, i s'han vist obligades a traslladar-se freqüentment. El pare de la Khatera va abusar d'ella durant la seva infantesa i l'ha deixat embarassada en múltiples ocasions. La Khatera ha patit diversos avortaments abans d'acabar donant a llum a una nena. Seguint el consell d'una mul·là, ha explicat la seva història en un programa televisiu i ha presentat càrrecs contra el seu pare. Al principi de la pel·lícula, la Khatera torna a estar embarassada. El nen que espera és la seva evidència, la prova de que el seu pare l'ha violat. A Thousand Girls Like Me mostra fins a quin punt les dones afganeses han de valer-se per si mateixes.

Sahra Mani és directora cinematogràfica i fundadora de l’Afghanistan Doc Film House, una empresa de producció amb seu a Kabul, i cofundadora de la productora Anahat Vision and Films, amb seu a Londres. Al 2013, va ajudar a organitzar el Afghanistan Human Rights Film Festival (FCDH). Les pel·lícules de Sahra han estat projectades a festivals de tot el món i han guanyat nombrosos premis.

________________________________

Presentación a cargo de Menene Gras, directora del Asian Film Festival, y proyección del documental "A Thousand Girls Like Me", de Sahra Mani.

La violencia sexual contra las mujeres es delito desde 2009 en Afganistán. Pero, en la práctica, las mujeres temen las posibles represalias por presentar cargos. Lamentablemente, la historia de Khatera es el típico ejemplo de este fenómeno: ella y su madre han recibido amenazas, incluso de sus propios familiares, y se han visto obligadas a mudarse frecuentemente. El padre de Khatera abusó de ella durante su niñez y la ha dejado embarazada en múltiples ocasiones. Khatera ha sufrido varios abortos antes de acabar dando a luz a una niña. Siguiendo el consejo de una mullah, ha explicado su historia en un programa televisivo y ha presentado cargos contra su padre. Al principio de la película, Khatera vuelve a estar embarazada. El niño que espera es la evidencia, la prueba de que su padre la ha violado. A Thousand Girls Like Me muestra hasta qué punto las mujeres afganas deben valerse por sí mismas.

Sahra Mani es directora cinematográfica y fundadora del Afghanistan Doc Film House, una empresa de producción con sede en Kabul, y cofundadora de la productora Anahat Vision and Films, con sede en Londres. En 2013, ayudó a organizar el Afghanistan Human Rights Film Festival (FCDH). Las películas de Sahra han sido proyectadas en festivales de todo el mundo y han ganado numerosos premios.