Travel Talks: Chanoyu, la cerimònia japonesa del te

Comienza:
  24 de noviembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  24 de noviembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

Evento completo

De la mà de JingJing Yuan, de la teteria Tetere, aquest mes descobrim els secrets de la cerimònia japonesa del te, anomenada chanoyu. Aquest ritual és d’una llarguíssima tradició i ens apropa a l’essència de la cultura japonesa. 

Es basa en la filosofia d’harmonia, puresa, humilitat i tranquil·litat. Tot està pensat perquè els assistents gaudeixin d’una experiència única. Un bon te, una bona preparació. Un te, una experiència. 

   

El mestre més important d’aquesta cerimònia, Sen no Rikyu, va resumir en una sola frase el chanoyu: és només bullir aigua, fer matcha i prendre’l. Però darrera d’aquesta senzilla frase, hi ha moltíssima complexitat. La JingJing ens mostrarà la importància del estris i de la qualitat dels productes, però també del respecte entre amfitrió i convidats, que és el cor d’aquesta cerimònia. 

Vine i endinsa’t en aquest ritual amb segles de tradició que perdura encara a la societat japonesa.

   

************

De la mano de JingJing Yuan, de la teteria Tetere, este mes descubrimos los secretos de la ceremonia japonesa del té, denominada chanoyu. Este ritual es de una larguísima tradición y nos acerca a la esencia de la cultura japonesa.

Se basa en la filosofía de armonía, pureza, humildad y tranquilidad. Todo está pensado para que los asistentes disfruten de una experiencia única. Un buen té, una buena preparación. Un té, una experiencia.

El maestro más importante de esta ceremonia, Sen no Rikyu, resumió en una sola frase el chanoyu: es solo hervir agua, hacer matcha y tomarlo. Pero detrás de esta sencilla frase, hay muchísima complejidad. JingJing nos mostrará la importancia de los enseres y de la calidad de los productos, pero también del respeto entre anfitrión e invitados, que es el coro de esta ceremonia.

Ven y adéntrate en este ritual con siglos de tradición que perdura todavía en la sociedad japonesa.