Travel Talks: Cicle Sostenibilitats – La dona àrab

Comienza:
  6 de octubre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  6 de octubre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

21 plazas

La dimensió social de la sostenibilitat constitueix un dels seus pilars fonamentals. L’aliança per aconseguir societats més sostenibles, igualitàries, inclusives, justes i pacifiques resulta primordial i implica donar veu i reconeixement a col·lectius i minories que han estat invisibilitzats per raons de gènere, ètnia, religió o classe social. Des de 2017, l’associació Abrazo Cultural promou la interculturalitat a Barcelona, abraçant la diversitat cultural, ètnica, lingüística i de gènere, i generant un diàleg i apropament entre la ciutadania. 

Aquest mes, participen en el nostre cicle Sostenibilitats amb una trobada per trencar estereotips i conèixer de prop la cultura d’un país assolat per una guerra que va provocar la crisi de refugiats més gran del món: Síria. I ho farem a través de les dones àrabs. 

Quan pensem en una dona àrab, quines imatges ens venen al cap? En aquesta trobada, dues dones àrabs de Síria, una cristiana i una musulmana, ens oferiran diferents perspectives sobre què significa ser una dona àrab, des de les seves experiències personals, i ens ajudaran a trencar alguns prejudicis i estereotips. Les protagonistes seran Diana Tchamitchian, d’Aleppo, que imparteix classes de llengua i cultura àrab, i Rama Sabra, de Damasc, que imparteix també tallers de cuina, llengua i cultura àrab. Ambdues ens parlaran també sobre la vida a Síria i sobre alguns costums i tradicions associades a cada cultura en aquest país.

   

*********

La dimensión social de la sostenibilidad constituye uno de sus pilares fundamentales. La alianza para conseguir sociedades más sostenibles, igualitarias, inclusivas, justas y pacíficas resulta primordial e implica dar voz y reconocimiento a colectivos y minorías que han estado invisibilizados por razones de género, etnia, religión o clase social. Desde 2017, la asociación Abrazo Cultural promueve la interculturalidad en Barcelona, abrazando la diversidad cultural, étnica, lingüística y de género, y generando un diálogo y acercamiento entre la ciudadanía.  Este mes, participan en nuestro ciclo Sostenibilidades con un encuentro para romper estereotipos y conocer de cerca la cultura de un país asolado por una guerra que provocó la crisis de refugiados más grande del mundo: Siria. Y lo haremos a través de las mujeres árabes.  Cuando pensamos en una mujer árabe, ¿qué imágenes nos vienen a la cabeza? En este encuentro, dos mujeres árabes de Siria, una cristiana y la otra musulmana, nos ofrecerán diferentes perspectivas sobre qué significa ser una mujer árabe, desde sus experiencias personales, y nos ayudarán a romper algunos prejuicios y estereotipos. Las protagonistas serán Diana Tchamitchian, de Aleppo, que imparte clases de lengua y cultura árabe, y Rama Sabra, de Damasco, que imparte también talleres de cocina, lengua y cultura árabe. Ambas nos hablarán también sobre la vida a Siria y sobre algunas costumbres y tradiciones asociadas a cada cultura en este país.