Travel Talks: Cicle Sostenibilitats: Turisme sostenible

Comienza:
  27 de septiembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  27 de septiembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

27 plazas

El turisme ha de ser conscient del seu impacte econòmic, social i ambiental. Com a motor de desenvolupament, la seva importància és cabdal, però des de fa anys s’ha fet palesa la necessitat d’un equilibri en les pràctiques turístiques, per tal de garantir la seva sostenibilitat en tots els aspectes. En aquest sentit, els guies turístics juguen un paper clau per evitar la massificació dels llocs turístics i contribuir a la convivència de veïns i veïnes amb els fluxos de turisme. 

 

L’Associació de Guies de Turisme de Catalunya (AGUICAT) treballa precisament per un turisme responsable i de qualitat, reivindicant a més la figura del guia habilitat, en un esforç per defensar i protegir la seva professió. Els guies que s’hi adscriuen han incorporat diverses pràctiques i pautes que es podrien extrapolar a qualsevol ciutat i territori del món, i que giren al voltant del respecte pel patrimoni, per la ciutadania i per la resta de companys de professió. 

Però, com és el dia a dia d’un guia turístic a la nostra ciutat? Quins aspectes tenen en compte en dissenyar una ruta? Amb quines problemàtiques conviuen diàriament? Per celebrar el Dia Internacional del Turisme, Macarena Bergada, guia turística a Barcelona, ens visita per parlar de quines maneres pot contribuir el turisme a crear ciutats més sostenibles. 

    LA NOSTRA CONVIDADA:

Macarena Bergada és historiadora de l'art, especialista en arquitectura i paisatgisme. Guia oficial de turisme amb 12 anys d'experiència. Presidenta de L'Aguicat, l'associació de guies habilitats per la Generalitat de Catalunya per un turisme responsable i de qualitat que agrupa a més de 400 guies oficials. Aquest any l'Aguicat va rebre el premi "To do human rights award" de la UNESCO per la seva feina en la defensa dels drets dels guies turístics. "Des de l'Associació treballem contínuament per un turisme sostenible en tots els àmbits de la nostra societat".

     

*****

El turismo debe ser consciente del impacto económico, social y medioambiental que produce. Como motor de desarrollo, su importancia es fundamental, pero desde hace años se ha hecho patente la necesidad de un equilibrio en las prácticas turísticas, para garantizar su sostenibilidad en todos los aspectos. En este sentido, los guías turísticos juegan un papel clave para evitar la masificación de los lugares turísticos y contribuir a la convivencia de vecinos y vecinas con los flujos de turismo. 

La Asociación de Guías de Turismo de Cataluña (AGUICAT) trabaja precisamente para un turismo responsable y de calidad, reivindicando además la figura del guía habilitado, en un esfuerzo por defender y proteger su profesión. Los guías que se adscriben, han incorporado diversas prácticas o pautas que se podrían extrapolar a cualquier ciudad i territorio del mundo, y que giran alrededor del respeto por el patrimonio, por la ciudadanía y por el resto de compañeros de profesión.

Pero, ¿cómo es el día a día de un guía turístico en nuestra ciudad? ¿Qué aspectos deben tener en cuenta a la hora de diseñar una ruta? Para celebrar el Día Internacional del Turismo, Macarena Bergada, guía turística en Barcelona, nos visita para hablar de qué maneras puede contribuir el turismo a crear ciudades más sostenibles.

  NUESTRA INVITADA: Macarena Bergada es historiadora del arte, especialista en arquitectura y paisajismo. Guía oficial de turismo con 12 años de experiencia. Presidenta de Aguicat, la asociación de guías habilitados por la Generalitat de Cataluña por un turismo responsable y de calidad que agrupa además de 400 guías oficiales. Este año el Aguicat recibió el premio "Tono do human rights award" de la UNESCO por su trabajo en la defensa de los derechos de los guías turísticos. "Desde la Asociación trabajamos continuamente por un turismo sostenible en todos los ámbitos de nuestra sociedad".