Travel Talks: Egipte recòndit: entre temples, oasis, deserts i platges

Comienza:
  14 de junio de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  14 de junio de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

28 plazas

Aquest mes torna al nostre fòrum l'egiptòloga Susana Alegre per presentar un viatge per conèixer l'Egipte més recòndit i endinsar-se als deserts fins arribar a l'oasi de Siwa. Un recorregut en què es pot gaudir de les piràmides de Guiza, dels museus del Caire, de les meravelles arqueològiques i paisatgístiques de l'oasi del Fayum, dels sorprenents fòssils a la Vall de les Ballenes, de la mediterrània i romàntica Alexandria, de les platges d'aigües turquesa de Marsa Martuh…i molt més.

Gaudirem d’un circuit cultural i paisatgístic incomparable: el temple de l'oracle de Siwa que va visitar Alexandre el Gran, les ruïnes del santuari de Serapis a Alexandria, els fòssils de la Vall de les Ballenes, la platja Ageeba, les cascades del Wadi Kayan, les piràmides de Hawara, de Meidum i la de Sesostris II (recentment oberta al públic), Karanis, Qasr Qarun, les catacumbes de Kom el-Shogafa o l'actual Biblioteca d'Alexandria.

Un viatge, amb sortida el proper 18 de setembre, per conèixer les múltiples facetes d'aquests paratges: la seva història, la seva naturalesa, la seva gent, la seva gastronomia, les seves platges i els seus monuments més fascinants, envoltats de fonts en increïbles llocs, de llacs salats, palmerars o sorres infinites.

Tot això amb la companyia de Susana Alegre, que ens contagiarà la seva passió per la terra dels faraons.

Viatjaràs amb… Susana Alegre

Doctora en Història de l'Art especialitzada a l'antic Egipte. Professora, conferenciant i autora de diverses monografies sobre l'estètica, els temples i la mitologia de l'antic Egipte. Com a egiptòloga professional ha format part de diferents equips d'excavació a Egipte i el Sudan, i ha comissariat diverses exposicions. Tanmateix, el que més la motiva és la divulgació de l'egiptologia i compartir-ne la passió per l'antic Egipte. Aquests són els objectius d'Amics de l'Egiptologia, projecte de què és directora.

*********

Este mes vuelve a nuestro fórum la egiptòloga Susana Alegre para presentar un viaje para conocer el Egipto más recóndito y adentrarse en sus desiertos hasta llegar al oasis de Siwa. Un recorrido en el que se puede disfrutar de las pirámides de Guiza, de los museos de El Cairo, de las maravillas arqueológicas y paisajísticas del oasis del Fayum, de los asombrosos fósiles en el Valle de las Ballenas, de la mediterránea y romántica Alejandría, de las playas de aguas turquesa de Marsa Martuh… y mucho más.

Disfrutaremos de un circuito cultural y paisajístico incomparable: el templo del oráculo de Siwa que visitó Alejandro Magno, las ruinas del santuario de Serapis en Alejandría, los fósiles del Valle de las Ballenas, la playa Ageeba, las cataratas del Wadi Kayan, las pirámides de Hawara, de Meidum y la de Sesostris II (recientemente abierta al público), Karanis, Qasr Qarun, las catacumbas de Kom el-Shogafa o la actual Biblioteca de Alejandría.

Un viaje, con salida el próximo 18 de septiembre, para conocer las múltiples facetas de estos parajes: su historia, su naturaleza, sus gentes, su gastronomía, sus playas y sus monumentos más fascinantes, rodeados de manantiales en lugares increíbles, de lagos salados, palmerales o arenas infinitas.

Todo ello con la compañía de Susana Alegre, que nos contagiará su pasión por la tierra de los faraones.

Viajarás con… Susana Alegre

Doctora en Historia del Arte especializada en el antiguo Egipto. Profesora, conferenciante y autora de diversas monografías sobre la estética, los templos y la mitología del antiguo Egipto. Como egiptóloga profesional ha formado parte de distintos equipos de excavación en Egipto y Sudán, y comisariado diversas exposiciones. Sin embargo, lo que más la motiva es la divulgación de la egiptología y compartir su pasión por el antiguo Egipto. Esos son los objetivos de Amigos de la Egiptología, proyecto del que es directora.