Travel Talks: crònica històrica del Japó a través del seu Cinema

Comienza:
  30 de mayo de 2019 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  30 de mayo de 2019

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

50 plazas

Parlar del cinema japonès és parlar de la història de la civilització japonesa, i precisant més, de l’evolució del Japó en el segle XX. No en va, la màgia del cinema s’exportaria al Japó el 1897, essent els propis germans Lumière els encarregats de portar el seu invent, el cinematògraf, a l’arxipèlag, mentre que al 1903 es construïa el primer cinema a Tokio.

Els espectadors occidentals més veterans associen al cinema japonès al triumvirat de directors clàssic integrat per l’AKIRA KUROSAWA, en KENJI MIZOGUCHI i en YASUJIRO OZU, que són els que van transcendir a Occident els anys 50.

Les noves generacions tenen en ment a noms com en TAKESHIKITANO, en HIDEO NAKATA, en TAKASHI MIIKE o, en línies generals, els grans gurus de l’anime, indispensables per entendre el “nou Japonisme”. I més darrerament, a HIROKAZU KORE-EDA, amb les seves cròniques costumistes.

Un viatge a través del setè art fet i manufacturat al país del Sol Naixent que ens permet entendre a una societat en constant mutació, de la mà d’Eduard Terrades Vicens, escriptor i divulgador. Amb la col·laboració d’Eikyo.

____________________________

Hablar del cine japonés es hablar de la historia de la civilización japonesa, y precisando más, de la evolución de Japón en el siglo XX. No en vano, la magia del cine se exportaría en Japón en 1897, siendo los propios hermanos Lumière los encargados de llevar su invento, el cinematógrafo, en el archipiélago, mientras que en 1903 se construía el primer cine en Tokio.

Los espectadores occidentales más veteranos asocian al cine japonés al triunvirato de directores clásico integrado por el AKIRA KUROSAWA, en KENJI MIZOGUCHI y en YASUJIRO OZU, que son los que trascendieron en Occidente los años 50.

Las nuevas generaciones tienen en mente a nombres como en TAKESHIKITANO, en HIDEO NAKATA, en TAKASHI MIIKE o, en líneas generales, los grandes gurús del anime, indispensables para entender el "nuevo Japonismo". Y más recientemente, a HIROKAZU KORE-EDA, con sus crónicas costumbristas.

Un viaje a través del séptimo arte hecho y manufacturado en el país del Sol Naciente que nos permite entender a una sociedad en constante mutación, de la mano de Eduard Terrades Vicens, escritor y divulgador. Con la colaboración de Eikyo.