Travel Talks: En els confins d’Hibèrnia

Comienza:
  16 de noviembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  16 de noviembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

31 plazas

Sabies que durant l’estiu passat, a la platja d’Streedagh, al nord de la ciutat d’Sligo, els arqueòlegs van trobar 9 canons del vaixell La Juliana, una nau de Mataró? O que en aquesta platja van començar les aventures del capità Francisco de Cuéllar, dignes d’una pel.lícula de Hollywood? O que a la Calçada del Gegant va naufragar la Girona, un vaixell carregat d’or i joies amb 1.300 homes a bord? Totes aquestes incògnites i més seran les protagonistes d’aquesta conferència.

Quan el 21 de juliol de 1588 la gran flota dissenyada pel rei Felip II -130 naus i 30.000 homes- va salpar de A Coruña amb l’objectiu d’envair Anglaterra, l’Armada Invencible començava la seva singlada cap a la llegenda. Però, on van forjar el seu funest destí? A la màgica costa occidental d’Irlanda, l’antiga Hibèrnia dels romans. Allà, 24 vaixells van naufragar i 6.000 homes van perdre la vida.

Avui, més de quatre segles després de la tragèdia humana i marítima d’aquesta gran flota, el seu mite continua bategant amb força a l’Illa Maragda: a les roques basàltiques de la Calçada del Gegant, a Galway i Donegal, fins a la península de Dingle, al sud. Precisament per constatar la vigència d’aquesta història a l’Illa Maragda, David Revelles va escriure el seu darrer llibre, En los confines de Hibernia. Tras la leyenda de la Armada Invencible en Irlanda, resultat d'una aventura personal entre el periodisme, la recerca històrica i la literatura que en bona mesura és la continuació dels seus articles sobre el tema publicats durant el 2015 i 2016 a el diari EL PAÍS.

Per això, durant la conferència no només tindrà l'oportunitat d'explicar-nos un bon grapat de bones d'històries protagonitzades per personatges fascinants, sinó també per presentar-nos les darreres troballes dels arqueòlegs irlandesos de vaixells com La Juliana. A més a més, aquest viatge als escenaris de l’Invencible a Irlanda ens aproparà a alguns dels paisatges més bonics de l’illa.

*******************

 

¿Sabías que durante el verano pasado, en la playa de Streedagh, en el norte de la ciudad de Sligo, los arqueólogos encontraron 9 cañones del barco La Juliana, una nave de Mataró? ¿O que en esta playa empezaron las aventuras del capitán Francisco de Cuéllar, dignas de una película de Hollywood? ¿O que en la Calzada del Gigante naufragó la Girona, un barco cargado de oro y joyas con 1.300 hombres a bordo? Todas estas incógnitas y más serán las protagonistas de esta conferencia.

Cuando el 21 de julio de 1588 la gran flota diseñada por el rey Felipe II -130 naves y 30.000 hombres- zarpó de A Coruña con el objetivo de invadir Inglaterra, la Armada Invencible empezaba su singlada hacia la leyenda. Pero, ¿dónde forjaron su funesto destino? En la mágica costa occidental de Irlanda, la antigua Hibernia de los romanos. Allí, 24 barcos naufragaron y 6.000 hombres perdieron la vida. Hoy, más de cuatro siglos después de la tragedia humana y marítima de esta gran flota, su mito continúa latiendo con fuerza en la Isla Esmeralda: en las rocas basálticas de la Calzada del Gigante, en Galway y Donegal, hasta la península de Dingle, en el sur. Precisamente para constatar la vigencia de esta historia en la Isla Esmeralda, David Revelles escribió su último libro, En los confines de Hibernia. Tras la leyenda de la Armada Invencible en Irlanda, resultado de una aventura personal entre el periodismo, la investigación histórica y la literatura que en buena medida es la continuación de sus artículos sobre el tema publicados durante el 2015 y 2016 en el diario EL PAÍS. Por eso, durante la conferencia no solo tendrá la oportunidad de explicarnos un buen puñado de buenas historias protagonizadas por personajes fascinantes, sino también para presentarnos los últimos hallazgos de los arqueólogos irlandeses de barcos como La Juliana. Además, este viaje a los escenarios del Invencible en Irlanda nos acercará a algunos de los paisajes más bonitos de la isla.