Travel Talks: Meiji, la revolució de la modernitat al Japó

Comienza:
  15 de noviembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  15 de noviembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

27 plazas

L’historiador i antropòleg Francesc Carol és l’encarregat d’obrir el nostre cicle Tres mirades sobre el Japó: tradició i modernitat. Un cicle amb el qual volem apropar-nos al país del sol naixent i la seva particular idiosincràsia, caracteritzada per un equilibri entre la tradició i la modernitat.  En aquesta ocasió, ens parlarà de l’Era Meiji, un període que va començar el 1868 i que va suposar l’occidentalització del país, prenent com a model la Prússia liberal. Aquesta Revolució Meiji va permetre al Japó del segle XIX deixar enrere el seu passat feudal de la era del Shogunat i establir les bases del Japó modern.  Una era, la Meiji, que va veure la industrialització i democratització del Japó i la seva expansió imperial fins a convertir-se en una potència mundial.  

*************

El historiador y antropólogo Francesc Carol es el encargado de abrir nuestro ciclo Tres miradas sobre Japón: tradición y modernidad. Un ciclo con el que queremos acercarnos al país del sol naciente y su particular idiosincrasia, caracterizada por un equilibrio entre la tradición y la modernidad.

En esta ocasión, nos hablará de la Era Meiji, un periodo que empezó en 1868 y que supuso la occidentalización del país, tomando como modelo la Prusia liberal. Esta Revolución Meiji permitió al Japón del siglo XIX dejar atrás su pasado feudal de la era del Shogunat y establecer las bases del Japón moderno. Una era, la Meiji, que vio la industrialización y democratización del Japón y su expansión imperial hasta convertirse en una potencia mundial.