Travel Talks: Matagi, amb Javier Corso

Comienza:
  29 de noviembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  29 de noviembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

26 plazas

Entre els anys 2017 i 2019, un dels equips d'OAK Stories va viatjar en dues ocasions a les províncies d'Akita i Yamagata, al nord d'Honshu, l'illa principal del Japó. Allà van tenir el privilegi de ser els primers documentalistes de fora del país nipó en retratar la vida dels caçadors matagi, concretament la dels grups establerts a Oguni i Animatagi.

Durant el primer viatge, els seus documentalistes van ser testimonis de l'inici d'un procés de transformació en la comunitat arran d'un canvi sense precedents en els seus codis i tradicions: la incorporació de la primera dona caçadora després de cinc segles d'història. El 2018, la Societat National Geographic els va concedir una de les seves prestigioses beques de recerca i exploració per ampliar el projecte, facilitant-los així el retorn al 2019 per poder aprofundir en la seva història i comprendre millor l'evolució de la comunitat.

   

B travel Xperience va tenir l'honor, els anys 2019 i 2021, d'acollir a les seves sales de Barcelona i Madrid, respectivament, una espectacular exposició fotogràfica que retratava els costums i el dia a dia d'aquests caçadors en perill d'extinció. Recentment, i després de l'obertura al turisme del país nipó, hem tornat a col·laborar perquè l'equip de Oak Stories torni al Japó per a presentar aquesta exposició a l'Ambaixada Espanyola de Tòquio i continuar documentant les transformacions de la societat matagi.

   

Javier Corso, fotògraf i director d'OAK Stories, serà el convidat d'honor que posarà el fermall d'or al nostre cicle dedicat al país del sol naixent. De nou ens acostarà a la vida dels matagi, tancant, d'aquesta manera, aquesta fructuosa i enriquidora col·laboració que ens ha aproximat a la fascinant cultura dels caçadors de l'ós negre japonès.

    SOBRE JAVIER CORSO I OAK STORIES

Javier Corso (1989) és fotògraf, fundador i director d'OAK stories (agència documental). El seu treball fotogràfic es basa en la necessitat de parlar sobre aspectes de la condició humana  a través d'històries locals.

Ha treballat com a fotògraf documental en mitjans com National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, GEO magazine, VICE, PAPER (El Mundo), El País, 7K magazine o la Revista 5W, i ha exposat en centres culturals com l'Institut Cervantes de Nova York,  el Museu de les Arts fotogràfiques de Miami i el Festival Internacional PHOTON, a més de formar part de l'exposició itinerant "Creadors de Consciència".

Actualment lidera OAK Stories, una companyia formada per periodistes i narradors especialitzada en el desenvolupament de projectes documentals duts a terme per equips multidisciplinars. Combina aquesta faceta amb la de professor en diferents escoles de fotografia.

   

*************

Entre los años 2017 y 2019, uno de los equipos de OAK Stories viajó en dos ocasiones a las provincias de Akita y Yamagata, al norte de Honshu, la isla principal de Japón. Allí tuvieron el privilegio de ser los primeros documentalistas de fuera del país nipón en retratar la vida de los cazadores matagi, concretamente la de los grupos establecidos en Oguni y Animatagi.

Durante el primer viaje, sus documentalistas fueron testigos del inicio de un proceso de transformación en la comunidad a raíz de un cambio sin precedentes en sus códigos y tradiciones: la incorporación de la primera mujer cazadora después de cinco siglos de historia. En 2018, la Sociedad National Geographic les concedió una de sus prestigiosas becas de investigación y exploración para ampliar el proyecto, facilitándoles así el regreso en 2019 para poder profundizar en su historia y comprender mejor la evolución de la comunidad.

B travel Xperience tuvo el honor, en 2019 y 2020, de acoger en sus salas de Barcelona y Madrid, respectivamente, una espectacular exposición fotográfica que retrataba las costumbres y el día a día de estos cazadores en peligro de extinción. Recientemente, y tras la apertura al turismo del país nipón, hemos vuelto a colaborar para que el equipo de Oak Stories regrese a Japón para presentar esta exposición en la Embajada Española de Tokyo y seguir documentando las transformaciones de la sociedad matagi.

Javier Corso, fotógrafo y director de OAK Stories, será el invitado de honor que pondrá el broche de oro a nuestro ciclo dedicado al país del sol naciente. De nuevo nos acercará a la vida de los matagi, cerrando, de esta manera, esta fructuosa y enriquecedora colaboración que nos ha aproximado a la fascinante cultura de los cazadores del oso negro japonés. 

 

SOBRE JAVIER CORSO Y OAK STORIES

Javier Corso (1989) es fotógrafo, fundador y director de OAK stories (agencia documental). Su trabajo fotográfico se basa en la necesidad de hablar sobre aspectos de la condición humana  a través de historias locales.

Ha trabajado como fotógrafo documental en medios como National Geographic, Al Jazeera, TIME Lightbox, GEO magazine, VICE, PAPEL (El Mundo), El País, 7K magazine o la Revista 5W, y ha expuesto en centros culturales como el Instituto Cervantes de New York,  el Museo de las Artes fotográficas de Miami y el Festival Internacional PHOTON, además de formar parte de la exposición itinerante "Creadores de Conciencia".

Actualmente encabeza OAK stories, una compañía formada por periodistas y narradores especializada en el desarrollo de proyectos documentales llevados a cabo por equipos multidisciplinares. Combina esta faceta con la de profesor en diferentes escuelas de fotografía.