Travel Talks: Música brasilera i dones: la invisible presència

Comienza:
  15 de diciembre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  15 de diciembre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

13 plazas

En col·laboració amb Abrazo Cultural, aquest mes ens apropem al Brasil i a un dels seus trets culturals més famosos: la música. La samba i la bossa nova són els estils més coneguts, però n’existeixen d’altres que també reflecteixen la diversitat cultural d’aquest país, amb influències africanes, indígenes o portugueses.

 

No obstant, per comprendre plenament la producció brasilera s’han de revisar aspectes que, fins fa poc temps, no havien arribat a les investigacions de musicòlegs, historiadors, sociòlegs i antropòlegs, observant una asimetria en la relació de gènere, ètnia i el lloc des d’on es parla

 

De la mà de Priscilla Barbosa, cantant, historiadora i professora a Abrazo Cultural, ens apropem a aquestes veus femenines invisibles (o invisibilitzades) que han contribuït a la riquesa i diversitat de l’herència musical brasilera. 

 

SOBRE PRISCILLA BARBOSA

 

Cantant i llicenciada en història, Priscilla Barbosa va començar a cantar en cors des d'adolescent. D'aquesta experiència li ha vingut el gust per les lectures específicament d'obres sobre la música brasilera. Inicialment la música erudita i després la popular.

La barreja entre història i música és una marca del seu treball com a artista.

Ja va presentar els seus tallers i actuacions cantant i explicant les històries de la música brasilera a Festivals com: el Festival - II Setmana de Choro – BCN (2022), Middle Passage Sessions (2022), Misonny Art Festival (2021), Tangent (2021) , Fundació Julio Muñoz Ramonet (2020), Centre Cívic Albareda (2020), Middle Passage Festival (2019), Fundació Júlio Muñoz Ramonet (2019) i a la Universitat de L'Experiència per la URL Blanquerna, (2022).

   

************

 

En colaboración con Abrazo Cultural, este mes nos acercamos a Brasil y a uno de sus rasgos culturales más famosos: la música. La samba y la bossa nova son los estilos más conocidos, pero existen otros que también reflejan la diversidad cultural de este país, con influencias africanas, indígenas o portuguesas.

Sin embargo, para comprender plenamente la producción brasileña deben revisarse aspectos que, hasta hace poco tiempo, no habían llegado a las investigaciones de musicólogos, historiadores, sociólogos y antropólogos, observando una asimetría en la relación de género, etnia y el lugar desde donde se habla.

De la mano de Priscilla Barbosa, cantante, historiadora y profesora en Abrazo Cultural, nos acercamos a estas voces femeninas invisibles (o invisibilizadas) que han contribuido a la riqueza y diversidad de la herencia musical brasileña.

SOBRE PRISCILLA BARBOSA

Cantante y licenciada en historia, Priscilla Barbosa empezó a cantar en coros desde adolescente. De esta experiencia ha venido el gustó por las lecturas específicamente de obras sobre la música brasileña. Inicialmente la música erudita y luego la popular.

La mezcla entre historia y música es una marca de su trabajo como artista.

Ya presentó sus talleres y actuaciones cantando y contando las historias de la música brasileña en Festivales como: el Festival - II Semana de Choro – BCN (2022), Middle Passage Sessions (2022), Misonny Art Festival (2021), Tangent (2021), Fundación Julio Muñoz Ramonet (2020), Centro Cívico Albareda (2020), Middle Passage Festival (2019), Fundación Júlio Muñoz Ramonet (2019) y en La Universitat de L'Experiència para la URL Blanquerna, (2022).