Travel Talks: Viatjar amb una altra mirada

Comienza:
  5 de octubre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  5 de octubre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

39 plazas

Maneres de viatjar n’hi ha moltes. De fet, tantes com persones. Però, has pensat alguna vegada com viatgen les persones amb discapacitat visual? Com és la seva experiència viatjant? Quines dificultats i obstacles troben en els seus viatges? Estan preparats els i les professionals del sector turístic per atendre les seves necessitats?

Aquest mes ens apropem al turisme inclusiu de la mà de Núria Azanza i Maria Petit, dos viatgeres que demostren que la discapacitat visual no és obstacle quan es té un esperit aventurer. Ambdues són persones cegues que porten la síndrome Wanderlust a la sang i, per això, malgrat les dificultats, no han renunciat a la seva passió per viatjar. A més, cadascuna ha divulgat la seva experiència per visibilitzar la necessitat d’un turisme que aposti per la inclusivitat i la diversitat, trencant prejudicis que sovint envolten les discapacitats.   

Acompanya’ns en aquesta trobada per conèixer les seves experiències viatgeres, també molt diverses entre elles, i acabar amb alguns mites i idees preconcebudes sobre les persones cegues. Com afirma Maria Petit, “Tots som capaços”. 

SOBRE NÚRIA AZANZA 

Apropar el turisme a tothom. Aquest és un dels objectius que la Núria Azanza es va proposar quan el 2010 va crear el blog de viatges SixSense Travel. Cega total, com la seva parella, es va adonar de la manca d’informació i del desconeixement de les agències de viatges sobre les necessitats de les persones cegues, així que va decidir compartir les seves experiències viatgeres com una manera d’ajudar a altres persones cegues i donar visibilitat a la seva realitat, per treballar, d’aquesta manera, cap a un turisme inclusiu i accessible

Per tal d’assolir aquesta inclusivitat, la Núria, entre d’altres tasques, informa i assessora a les destinacions turístiques, agències de viatges i turoperadors, exerceix d’intermediària entre clients i interessats, i col·labora i assessora en la implementació de materials i tecnologies que facin accessibles les destinacions.

SOBRE MARIA PETIT

Maria Petit va patir un accident de moto als 17 anys on va perdre la vista i l’olfacte, fet  que va suposar un punt d’inflexió a la seva vida, però també un enorme repte que l’ha portat a viure aventures increïbles. 

Professional del món de la comunicació, treballa a Hallotex, una empresa de disseny de moda, però les seves inquietuds van més molt més enllà: el seu esperit aventurer l’ha portada a recórrer quinze països, pujar a l'Aneto i, fins i tot, escriure un llibre, Si no lo veo, no lo creo

És, a més, ambaixadora de la Fundació Adecco i creadora del projecte Ulleres del Sol. A través d'aquests dos altaveus, visita empreses i escoles per compartir el seu missatge de resiliència i motivació a través de les seves experiències.  

**************

Maneras de viajar hay muchas. De hecho, tantas como personas. Pero, has pensado alguna vez ¿cómo viajan las personas con discapacidad visual? ¿Cómo es su experiencia viajando? ¿Qué dificultades y obstáculos encuentran en sus viajes? ¿Están preparados los y las profesionales del sector turístico para atender sus necesidades?

Este mes nos acercamos al turismo inclusivo de la mano de Nuria Azanza y Maria Petit, dos viajeras que demuestran que la discapacidad visual no es obstáculo cuando se tiene un espíritu aventurero. Ambas son personas ciegas que llevan el síndrome Wanderlust en la sangre y, por eso, a pesar de las dificultades, no han renunciado a su pasión de viajar. Además, cada una ha divulgado su experiencia para visibilizar la necesidad de un turismo que apueste por la inclusividad y la diversidad, rompiendo prejuicios que a menudo rodean las discapacidades.

Acompáñanos en este encuentro para conocer sus experiencias viajeras, también muy diversas entre ellas, y acabar con algunos mitos e ideas preconcebidas sobre las personas ciegas. Cómo afirma Maria Petit, “Todos somos capaces”.

SOBRE NÚRIA AZANZA

Acercar el turismo a todo el mundo. Este es uno de los objetivos que Núria Azanza se propuso cuando el 2010 creó el blog de viajes SixSense Travel. Ciega total, como su pareja, se dio cuenta de la carencia de información y del desconocimiento de las agencias de viajes sobre las necesidades de las personas ciegas, así que decidió compartir sus experiencias viajeras como una manera de ayudar a otras personas ciegas y dar visibilidad a su realidad, para trabajar, de este modo, hacia un turismo inclusivo y accesible.

Para lograr esta inclusividad, Núria, entre otros tareas, informa y asesora a los destinos turísticos, agencias de viajes y turoperadores, ejerce de intermediaria entre clientes e interesados, y colabora y asesora en la implementación de materiales y tecnologías que hagan accesibles los destinos.

SOBRE MARIA PETIT

Maria Petit sufrió un accidente de moto a los 17 años donde perdió la vista y el olfato, hecho  que supuso un punto de inflexión en su vida, pero también un enorme reto que la ha llevado a vivir aventuras increíbles.

Profesional del mundo de la comunicación, trabaja en Hallotex, una empresa de diseño de moda, pero sus inquietudes van más mucho más allá: su espíritu aventurero la ha llevado a recorrer quince países, subir al Aneto e incluso, escribir un libro, Si no lo veo, no lo creo.

Es, además, embajadora de la Fundación Adecco y creadora del proyecto Ulleres del Sol. A través de estos dos altavoces, visita empresas y escuelas para compartir su mensaje de resiliencia y motivación a través de sus experiencias.