Travel Talks: Fotografia en color, amb una mirada especial a Tailàndia

Comienza:
  8 de septiembre de 2022 19:00

Termina:
21:00

Detalles

Fecha:

  8 de septiembre de 2022

Hora:

19:00 - 21:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

12 plazas

Novembre és el mes de la fi del monsó i per celebrar-ho Tailàndia posa en marxa, any rere any, Loi Krathong.

El Loi Krathong és un dels festivals més importants de Tailàndia, té lloc durant la lluna plena del dotzè mes llunar segons el calendari budista, que normalment sol coincidir amb el mes de novembre. Aquest any l'esdeveniment tindrà lloc el proper 1 de novembre, tot i que les celebracions solen començar uns dies abans i acaben uns dies després, depenent de cada ciutat.

En aquesta nit màgica se celebra el final de l'època de pluges i els tailandesos rendeixen un homenatge especial a Mae Khongkha, la deessa hindú de les Aigües, prenent com a referent un costum ancestral, brahamana, que amb el pas del temps s'ha incorporat als rituals budistes tradicionals.

Tot i que les celebracions i ofrenes recorren tot el país, hi ha alguns indrets especialment màgics per contemplar aquest espectable degut al seu magnífic i històric entorn, els quals ofereixen les celebracions amb diferents matisos propis de cada zona i amb diversos dies de festa constant.

   

A Sukhothai, un dels escenaris més importants, les activitats inclouen, a més de la cerimònia de la flotació del krathong, jocs i competicions locals en una espectacular posada en escena. La bellesa d'aquest esdeveniment resideix en l'entorn ja que es realitza al llac de l'històric parc de Sukhothai, Patrimoni Mundial.

Un viatge càmera en mà on ens acompanyarà Tino Soriano.

   

SOBRE TINO SORIANO

   

Tino Soriano ha estat premiat nombroses vegades per la Unesco. Compta amb nombrosos guardons, entre ells el prestigiós Lente de Plata Mexicano, i ha escrit i il·lustrat nombrosos llibres de fotoperiodisme i fotografia. Va obtenir el Premi Nacional al millor llibre de Fotografia 2020, atorgat per la Confederació Espanyola de Fotografia. Ha col·laborat amb revistes de tot el món durant les seves tres dècades de treball com a reporter, especialment per a  VIAJAR, El País Viajes i National Geographic, entre moltes altres.

 

**********

Noviembre es el mes del fin del monzón y para celebrarlo Tailandia pone en marcha, año tras año, Loi Krathong.

El Loi Krathong es uno de los mayores festivales de Tailandia, tiene lugar en la luna llena del duodécimo mes lunar, según el calendario budista, que normalmente suele caer en el mes de noviembre. Este año el acontecimiento tendrá lugar el próximo 1 de noviembre, aunque las celebraciones suelen comenzar varios días antes y terminar varios días después, dependiendo de cada ciudad.

En esa mágica noche se celebra el final de la época de lluvias y los tailandeses homenajean muy especialmente a Mae Khongkha, la diosa hindú de las Aguas, basándose en una costumbre ancestral, brahamana, que con el paso del tiempo se ha incorporado a los rituales budistas tradicionales.

Aunque las celebraciones y ofrendas recorren todo el país, hay unos lugares especialmente mágicos para contemplar este espectáculo por su magnífico e histórico entorno, los cuales ofrecen las celebraciones con distintos matices propios de cada zona y con varios días de fiesta constante.

En Sukhothai, uno de los más importantes escenarios, las actividades incluyen además de la ceremonia de la flotación del krathong, demostraciones de fuegos artificiales, juegos y competiciones locales en una espectacular puesta en escena. La belleza de este acontecimiento reside en el entorno, ya que se realiza en el lago del parque histórico de Sukhothai, Patrimonio Mundial.

Un viaje cámara en mano en el que nos acompañará Tino Soriano.

SOBRE TINO SORIANO

Tino Soriano ha sido premiado varias veces por la Unesco. Posee numerosos galardones, entre ellos el prestigioso Lente de Plata Mexicano, y ha escrito e ilustrado numerosos libros de fotoperiodismo y fotografía. Obtuvo el Premio Nacional al mejor libro de Fotografía 2020, otorgado por la Confederación Española de Fotografía. Ha colaborado con revistas de todo el mundo en sus tres décadas trabajando como reportero, especialmente para VIAJAR, El País Viajes y National Geographic, entre otras muchas.