Travel Talks: Una dinastia i un país. Els Windsor i la fi de l’Imperi Britànic

Comienza:
  27 de octubre de 2022 19:00

Termina:
20:00

Detalles

Fecha:

  27 de octubre de 2022

Hora:

19:00 - 20:00

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

30 plazas

La mort de la Reina Isabel II. Els 25 anys de la mort de Diana de Gales. L'estrena de la propera temporada de l'exitosa sèries The CrownAquest mes, i un cop més de la mà de l’historiador i antropòleg Francesc Carol ens apropem a una de les monarquies més fascinants, carismàtiques i mediàtiques de la història: la família reial britànica.

El 1917,en plena Primera Guerra Mundial, el rei Jordi V de Gran Bretanya va decidir canviar el nom de la seva dinastia (Hannover - Saxonia - Coburg) com a Windsor per renunciar als seus origens alemanys. Aquesta serà la dinastia que veurà la fi de l'Imperi Britànic i protagonitzarà alguns dels escàndols reials que més han marcat el segle XX, des de la abdicació d'Eduard VII per casar-se amb una dona divorciada, fins a l'enfrontament i divorci entre l'actual rei Carles III i l'aleshores Princesa Diana de Gales.

Una història apassionant que ha marcat el futur de l'actual monarquia brtitànica i que repassarem en aquesta conferència.

   

***********

La muerte de la Reina Isabel II. Los 25 años de la muerte de Diana de Gales. El estreno de la próxima temporada de la exitosa serie The Crown. Este mes, y una vez más de la mano del historiador y antropólogo Francesc Carol nos acercamos a una de las monarquías más fascinantes, carismáticas y mediáticas de la historia: la familia real británica.

En 1917,en plena Primera Guerra Mundial, el rey Jorge V de Gran Bretaña decidió cambiar el nombre de su dinastía (Hannover - Saxonia - Coburg) a Windsor para renunciar a sus orígenes alemanes. Esta será la dinastía que verá el fin del Imperio Británico y protagonizará algunos de los escándalos reales que más han marcado el siglo XX, desde la abdicación de Eduardo VII para casarse con una mujer divorciada, hasta el enfrentamiento y divorcio entre el actual rey Carlos III y la entonces Princesa Diana de Gales.

Una historia apasionante que ha marcado el futuro de la actual monarquía brtitánica y que repasaremos en esta conferencia.