World Gallery: Inauguració de l’exposició MYRIAS: Un projecte fotogràfic d’Elena Sol

Comienza:
  20 de octubre de 2022 19:00

Termina:
20:30

Detalles

Fecha:

  20 de octubre de 2022

Hora:

19:00 - 20:30

Categoría del evento:

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


Añadir a mi calendario

14 plazas

Myrias, el projecte guanyador de la primera convocatòria del certamen fotogràfic The Journey, explora els punts de contacte entre naturalesa i civilització més enllà de la ficció moderna que situen una davant l’altra i, qüestiona mitjançant la seva poètica visual aquesta discontinuïtat entre el no-temps de la naturalesa i la temporalitat humana. Ara més que mai, la irrupció del que és real en forma d’esdeveniment natural ha posat en evidència la inutilitat que encara considerem a la naturalesa com una exterioritat, soscavant fins als fonaments el poder de la narració humana i fonent catastròficament utopia i distopia en el nostre present.

 

Myrias, arrel grega de miríada, quelcom incalculable, que no podem abastar, se’ns mostra aquí com un recorregut en el qual les imatges exerceixen la funció d’objectes històrics nous. Un viatge arqueològic on els paisatges del present, comuns tant a la naturalesa com a l’ésser humà, connecten amb el Temps en tota la seva magnitud.

El proper dijous 20 d'octubre inaugurem aquesta exposició de la mà de la propia Elena Sol i acompanyats de Fundació Foto Colectania qui ens ha ofert assessorament en aquest projecte des dels seus inicis.  

SOBRE ELENA SOL

«Em commouen aquelles fotografies que s’articulen al límit entre què és quotidià i el que és espiritual, entre el que descobrim i el que l’ull construeix, entre el que veiem objectivament i el que percebem de manera subjectiva. En les que la bellesa es presenta com l’element precís per unir intel·lecte i sensibilitat.

El viatge i el recorregut per la vida esdevenen fonamentals per alimentar el meu relat creatiu, basat en la recontextualització de les meves pròpies imatges des de diferents perspectives: espacial, temporal, emocional o racional.

Em veig a mi mateixa propera a la figura del col·leccionista -de signes, d’objectes- o a la de l’arquitecte o escultor que ensambla el que troba per reconstruir sensacions.

La meva font d’inspiració directa és la nostra relació amb l’entorn natural.”

La fotògrafa Elena Sol (Tenerife, 1973) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de La Laguna. Després de viatjar per diversos països va decidir que la fotografia seria el medi per comprendre, crear i capturar el món que l’envoltava. Des de 2013 ha realitzat exposicions col·lectives i individuals i ha rebut diversos premis i mencions com el segon premi PHOTOALICANTE FESTIVAL REVIEWS, la menció honorable de la Tokyo International Foto Awards o la menció als Moscow International Foto Awards.

 

**********

 

Myrias, proyecto ganador de la primera convocatoria del certamen fotográfico The Journey, explora los puntos de contacto entre naturaleza y civilización más allá de la ficción moderna que sitúa una frente a otra, y cuestiona mediante su poética visual esa discontinuidad entre el no-tiempo de la naturaleza y la temporalidad humana. Ahora más que nunca, la irrupción de lo real en forma de evento natural ha puesto en evidencia la inutilidad de que sigamos considerando a la naturaleza como exterioridad, socavando hasta los cimientos el poder de la narración humana y fundiendo catastróficamente utopìa y distopía en nuestro presente.

Myrias, raíz griega de miríada, algo incalculable, que no podemos abarcar, se nos muestra aquí como un recorrido en el que las imágenes ejercen la función de objetos históricos nuevos. Un viaje arqueológico en el que los paisajes del presente, comunes a naturaleza y ser humano, conectan con el Tiempo en toda su magnitud.

El próximo jueves 20 de octubre inauguramos esta exposición de la mano de la propia Elena Sol y acompañados de Fundación Foto Colectania quienes nos han ofrecido asesoramiento en este proyecto desde sus inicios.

SOBRE ELENA SOL

«Me conmueven esas fotografías que se articulan en el límite entre lo cotidiano y lo espiritual, entre lo descubierto y lo que el ojo construye, entre lo que vemos objetivamente y lo que percibimos de manera subjetiva. En las que la belleza se presenta como el elemento preciso para unir intelecto y sensibilidad.

El viaje y el recorrido por la vida se vuelven fundamentales para alimentar mi relato creativo, basado en la recontextualización de mis propias imágenes desde diferentes perspectivas: espacial, temporal, emocional o racional.

Me veo a mí misma cercana a la figura del coleccionista -de signos, de objetos- o a la del arquitecto o escultor que ensambla lo que encuentra para reconstruir sensaciones.

Mi fuente de inspiración directa es nuestra relación con el entorno natural.”

La fotógrafa Elena Sol (Tenerife, 1973) es licenciada en Bellas artes por la Universidad de La Laguna. Después de viajar por diferentes países decidió que la fotografía sería el medio para comprender, crear y capturar el mundo que la rodeaba. Desde 2013 ha realizado tanto exposiciones colectivas como individuales y ha recibido varios premios y menciones como el segundo premio PHOTOALICANTE FESTIVAL REVIEWS, la mención honorable de la Tokyo International Foto Awards o la mención en los Moscow International Foto Awards.