Flâneur: un projecte fotogràfic de Nacho Gil

Publicado el 28 de enero de 2019

El mot flâneur significa passejant o rodaire. És un mot que prové del francès i que va popularitzar l’escriptor Charles Baudelaire per referir-se als artistes de caràcter independent i apassionat, encara que més endavant el terme va evolucionar fins a adquirir el significat actual: persona que vaga pels carrers, sense rumb ni objectiu, obert a totes les sensacions i moments que sorgeixen.

Així es veu a sí mateix el fotògraf Nacho Gil. La seva relació amb la fotografia va començar l’any 2012 i el gust per la seva vessant més urbana li va permetre retrobar-se amb Madrid, la seva ciutat, i descobrir la importància del paper que hi juga la llum en la fotografia.

D’aquí van sorgir projectes com “Callejeando Madrid” o “Madrid Street Photography” i, finalment, la publicació del seu segon llibre, “Flâneur”,  un diari visual i emocional, fruit de les seves passejades solitàries per la ciutat i que dóna nom al projecte fotogràfic que presentem aquest mes amb el fotògraf: una exposició que consta de trenta-tres imatges de mig format amb el caràcter malenconiós de la fotografia en blanc i negre.

Madrid és, sens dubte, la gran protagonista de la mostra. Escenari en constant canvi en el que sempre succeeix alguna cosa digne de ser explorada amb minuciositat.

Amb la seva particular mirada, Nacho Gil ens mostra una ciutat diferent, de personatges eterns i detalls infinits. A través dels seus ulls i dels seus cinc sentits, redescobrim els carrers d’una ciutat que, amb el seu ritme frenètic, s’atura per mostrar-nos els seus moviments congelats.

Aquesta exposició es podrà visitar del 20 febrer al 28 de març.

_________________________________

La palabra flâneur significa paseante. Es una palabra que proviene del francés y que popularizó el escritor Charles Baudelaire para referirse a los artistas de carácter independiente y apasionado, aunque más adelante el término evolucionó hasta adquirir el significado actual: persona que vaga por las calles, sin rumbo ni objetivo, abierto a todas las sensaciones y momentos que surgen.

Así se ve a sí mismo el fotógrafo Nacho Gil. Su relación con la fotografía comenzó en el año 2012 y el gusto por su vertiente más urbana le permitió reencontrarse con Madrid, su ciudad, y descubrir la importancia del papel que juega la luz en la fotografía.

De ahí surgieron proyectos como «Callejeando Madrid» o «Madrid Street Photography» y, finalmente, la publicación de su segundo libro, «Flâneur», un diario visual y emocional, fruto de sus paseos solitarios por la ciudad y que da nombre al proyecto fotográfico que presentamos este mes con el fotógrafo: una exposición que consta de treinta y tres imágenes de medio formato con el carácter melancólico de la fotografía en blanco y negro.

Madrid es, sin duda, la gran protagonista de la muestra. Escenario en constante cambio en el que siempre sucede algo digno de ser explorada con minuciosidad.

Con su particular mirada, Nacho Gil nos muestra una ciudad diferente, de personajes eternos y detalles infinitos. A través de sus ojos y de sus cinco sentidos, redescubrimos las calles de una ciudad que, con su ritmo frenético, se detiene para mostrarnos sus movimientos congelados. 

Esta exposición se podrá visitar del 20 de febrero al 28 de marzo.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *