Noves pel·lícules d’Imagineindia

Publicado el 23 de noviembre de 2017

Noves pel·lícules d’Imagineindia

Imagineindia, que aquest any ha celebrat la seva 16ª edició, és el festival de referència a Espanya de cultura asiàtica, amb projeccions de grans produccions i de cinema independent.

Aquest mes pots gaudir d’algunes de les pel·lícules que s’han projectat al festival en aquesta última edició:

  • 4 de desembre · 19:00h · «Nabikei» de Shri Prakash, 2017: En el sud-oest d’Estats Units, especialment les nacions sobiranes de Acoma, Laguna i la nació Diné o Navajo, tenen una llarga història d’extracció d’urani. Alguna vegada llar d’una economia en auge i orgullosament cridada la Capital de l’Urani del Món, aquestes reserves índies i les comunitats Blanques pobres ara estan plagades d’antigues mines i contaminació d’urani, que és el llegat d’aquesta indústria mortal. Solament en la Nació Navajo, hi ha més de 500 llocs de mines d’urani abandonats que han d’abordar-se.
    Aquesta pel·lícula explora com el colonialisme, que va arribar al sud-oest amb la conquesta espanyola, ha canviat de cara en l’època moderna, ja que es desenvolupa en una nova cerca de recursos minerals.

  • 11 de desembre · 19:00h · “Kajal” de Paakhi A Tyrewala, 2017 i “Veil Done” de Juhi Bhatt, 2017: A «Kajal» els éssers humans tenen un punt de saturació. Què succeeix quan una dona – constantment intimidada pel seu cap, assetjada per estranys i maltractada pel seu marit – troba un paquet abandonat una nit? Un paquet que conté una resposta a tots els seus dimonis. Un paquet que desencadena un canvi interior en ella al moment en què ella posa els ulls sobre ell.
    Kohl capta un punt d’inflexió en la vida d’una dona, en un món reivindicat pels homes. A «Veil Done» tres dones de Nizamuddin Basti, Delhi, agafen una decisió que els posa damunt un viatge per trobar elles mateixes, unint-se en un gimnàs.

  • 18 de desembre · 19:00h · “Hamja” de Mehdi Ghanavati, 2016: La pel·lícula explica la història d’un home anomenat Abdolhassan que ha construït un poble per a ell i la seva família. El poble està situat en el sud d’Iran en Boushehr. Els seus ingressos provenen de l’agricultura i la ramaderia. Hi ha una escola privada al poble on els estudiants són tots germans i germanes. Abdolhassan ha aconseguit electrificar el llogaret. Té quatre esposes i 27 fills.

Colabora:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *