Who’s Johnny Lim?

Publicado el 26 de marzo de 2018

En col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya a Malàisia, i amb motiu de la celebració dels 50 anys de l’inici de les relacions diplomàtiques entre ambdós països, el fotògraf Manu Mart mostra el resultat de dos mesos de viatge per l’Estret de Malaca, porta d’entrada de diferents religions, cultures i tradicions durant segles que ha situat Malàisia com un exemple singular de convivència pacífica al sud-est asiàtic.

Prenent com a punt de partida el llibre “La fàbrica de sedes”, de Tash Aw, el fotògraf pren el nom del seu protagonista, Johnny Lim, per qüestionar-se sobre el país i l’evolució que ha patit des de la seva independència, focalitzant en el gresol de cultures i ètnies que li proporciona una identitat única.

 

Anomenada Terra d’Or per comerciants indis, Malàisia conviu entre l’hinduisme i el budisme. Els malais conviuen amb Xinesos, Indis i altres cultures en un ambient relaxat on la gastronomia i les tradicions són elements destacats. Podríem definir Malàisia com un país de contrasts, on els gratacels comparteixen espai amb les petites construccions típiques de fusta, increïbles platges i boscos frondosos. Un destí perfecte per a descobrir i gaudir de la cultura, tradicions i gastronomia que la defineixen.

 

 

 

La fusió de la cuina Malaia i Índia la podem trobar a qualsevol dels seus racons on el Naan, el seu pa típic, acompanya la majoria d’àpats. Un dels aliments que trobarem a qualsevol dels seus mercats és el Rambutan, una fruita dolça que va recoberta d’una closca vermella i peluda molt característica d’aquesta zona tropical. Aquest fruit s’ha utilitzat tradicionalment per combatre malalties cròniques com la diabetis i aporta grans quantitats de vitamina C i ferro és molt utilitzada en la cuina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *