“LA MIRADA MÁS AUSTRAL”

Publicado el 18 de diciembre de 2017

Exposició fotogràfica: «La mirada más austral»

Aquest mes viatgem a la fi del món amb l’exposició internacional “La mirada más austral”, un viatge fotogràfic que ens permetrà veure la Patagònia més desconeguda a través de la ruta exclusiva que només realitzen els vaixells d’Australis.

Set fotògrafs professionals de viatges participen en aquesta exposició per mostrar, a través dels seus objectius, aquest recorregut únic per la Patagònia, passant per l’estret de Magallanes i el canal Beagle fins a arribar al mític cap d’Hornos.

“La peculiaritat d’aquesta exposició és mostrar una ruta a la que només és possible arribar-hi a través dels nostres vaixells, ja que és una zona protegida, i que, per tant, els fotògrafs de medis que han anat amb nosaltres poden gaudir i reflectir amb tota la bellesa envoltant d’una de les àrees en què la natura segueix tal i com la van veure Magallanes o Darwin fa segles”, explica Frederic Guillemard, gerent d’Australis a Europa i Àsia.

Els fotògrafs espanyols que hi participen són Andrés Magai, Cristóbal Prado i Saúl Santos, col·laboradors de medis o seccions especialitzades en viatges i natura com El País, La Vanguardia o Conde Nast.  Jessica Backhaus (Alemània), Nori Jemil (Anglaterra), Paolo Petrignani (Itàlia) i Stanislas Fautré (França) completen la llista de fotògrafs que hi han contribuït amb la seva personal mirada, mostrant-nos, per primera vegada, la Patagònia més verge i menys coneguda.

La mostra conté 20 fotografies de gran format que són, segons Bárbara Mur, comissària de l’exposició, una aposta visual que permet al públic entrar en aquest viatge i gaudir de la natura en estat pur.

L’exposició es podrà visitar de l’11 de gener al 3 de febrer a la nostra World Gallery.  

Sobre Australis

Australis és una companyia de creuers d’expedició que recorre els principals atractius de la Terra del Foc: l’estret de Magallanes, el Canal Beagle i el cap d’Hornos.

Amb 25 anys d’operació, han portat a viatgers d’arreu del món a visitar una de les regions més belles i verges de la terra, navegant a través dels canals patagònics.

Totes les expedicions són liderades per guies experts en la geografia, flora i fauna de la zona. Actualment, es realitzen viatges especials enfocats en l’observació de balenes, la recreació de la Ruta Darwin, safaris fotogràfics i un programa que complementa el viatge amb un recorregut per la Terra del Foc que inclou una visita a una colònia de pingüins rei.

Sobre els fotògrafs

Andrés Magai Seibt és fotògraf, periodista i coautor amb Rafael Márquez del llibre “Quadern d’Àfrica”, primera publicació a Espanya en què es tracta d’una forma completa el món de la fotografia i els safaris. Els seus treballs han estat publicats en un gran nombre de revistes de natura i de viatges, així com d’informació general.  Actualment és col·laborador de diferents revistes com ara Paraísos, Rutas del Mundo, Clío, Ronda Iberia, Súper Foto, Espíritu Viajero, així com de programes de ràdio. Andrés Magai és director de la revista de viatges online fotoviajes.net i de la revista de fotografia i natura naturafoto.com

Cristóbal Prat  va estudiar fotografia a Xile (el seu país d’origen) i va treballar diversos anys per diferents mitjans nacionals com la revista Paula, El Mercurio o La Tercera, entre d’altres. El 2010, va venir a Espanya per cursar un màster a l’escola Efti. Al poc temps d’arribar, va entrar com a col·laborador en Conde Nast Traveler, revista amb la qual segueix col·laborant fins avui. Ha publicat a Vogue, GQ, AD o Man. També té un estudi, pineal.estudio, juntament amb tres professionals més, de creació visual i direcció d’art. Publica amb aquest equip habitualment a Tapas, T magazine i L’oficciel.

Saül Santos és fotògraf de natura especialitzat en viatges. Les seves imatges han estat portada de més de 30 revistes i llibres, així com els seus reportatges gràfics han aparegut en més de 60 mitjans diferents. Algunes d’aquestes portades han estat editades en mitjans espanyols i internacionals com ara: El País, El Mundo, ABC i La Vanguardia, Viajes de National Geographic, Hola Viajes, Visión Salvaje, Lonely Planet, GEO, Time Out, Ronda Iberia, Oxígeno i altres medis internacionals. A més les seves fotografies han estat exposades a diferents sales de d’Europa i Amèrica Llatina i el seu treball ha estat reconegut i premiat per diferents certàmens tant d’àmbit nacional com internacional.

Jessica Backhaus  prové d’una família de creadors. Als 16 anys es va traslladar a París on estudi fotografia i comunicació visual. Des de 1995 a 2009 va viure a Nova York on va desenvolupar bona part de la seva trajectòria professional com a fotògrafa artística. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives en diverses sales del món com National Portrait Gallery (London), Martin-Gropius-Bau (Berlin). Ha publicat set llibres i les seves fotografies estan incloses en algunes prominents col·leccions d’art.

Nori Jemil és una fotògrafa i escriptora de viatges que viu entre Londres i Perth (Austràlia). Va viure durant sis anys a Santiago de Xile on va aprendre espanyol i des d’on va recórrer tota Sud-Amèrica. La seva especialitat és la fotografia de paisatges extrems, flora i fauna, i la fotografia aèria. La Patagònia i les regions polars són dels llocs que més ha fotografiat. És membre del British Guild of Travel Writers. Ha publicat en diversos mitjans com National Geographic Traveler, Conde Nast Traveler, Revista Wanderlust, Rough Guides i Love Exploring, i ha estat guardonada amb diferents premis internacionals de fotografia.

Paolo Petrignani és fotògraf documental. Les seves àrees d’especialització són: naturalesa, ciència, tecnologia, medi ambient i societat. Per la seva passió per la espeleologia ha participat en expedicions científiques en llocs de difícil accés. Col·labora amb Geo Magazine Itàlia, Vanity Fair Itàlia, National Geographic Itàlia, revista EV, Oasis, Traveling. Ha exposat en exposicions personals i col·lectives a Itàlia i a l’estranger i ha publicat diversos llibre.

Stanislas Fautré és fotògraf des de 1989. El seu treball se centra en la interacció entre la natura i l’home. Ha publicat en les principals revistes franceses i estrangeres. És autor dels llibres de viatges: Australie, li cinquième continent, La France des Légendes, Bagnards, La France grandeur nature, Corse entre mer et montagnes, Els et presqu’îles de France. Va treballar inicialment amb l’Agència Sipa Presse i actualment amb Le Figaro.

Us hi esperem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *