L’Asian Film Festival Barcelona a Xperience Barcelona

Publicado el 5 de octubre de 2022

B travel Xperience col·labora un any més amb l’Asian Film Festival Barcelona oferint el nostre espai com a seu per a rememorar alguns dels títols més representatius de l’edició de 2021.

 

Programació:

 

L’Asian Film Festival Barcelona/AFFBCN, el festival de cinema asiàtic d’autor, compleix aquest any 2022 la desena edició, i se celebrarà del 26 d’octubre al 6 de novembre. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum i Zumzeig són les seus d’aquest any per a les projeccions de cinema presencials, mentre que la plataforma FILMIN ho serà per a les sessions en línia.

Aquest certamen especialitzat en cinema asiàtic segueix fidel als seus orígens ja que presenta una programació que inclou més d’un centenar de pel·lícules procedents d’uns 25 països de la regió d’Àsia i el Pacífic, on el relat històric, les qüestions de gènere i el drama en totes les seves facetes omplen de contingut la proposta cinematogràfica d’aquesta edició. 

La sala Phenomena acollirà la pel·lícula inaugural del AFFFBCN 2022 el proper 26 d’octubre, amb la projecció de Sardar Udham (2021) del director indi Shoojit Sircar, que serà aquests dies a Barcelona convidat pel Festival. La seu central del AFFBCN  continuarà sent els Cinemes Girona, on es distribuirà la major part de la programació. La sala Zumzeig s’estrena com a seu a l’edició d’aquest any. 

El Festival distribueix la seva programació en cinc seccions, totes a concurs: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, NETPAC i Especial. Cadascuna compta amb els seus jurats corresponents integrat per directors, crítics de cinema i escriptors. L’AFFBCN concedirà quinze premis: a la millor pel·lícula, millor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs. 

Per a la directora del AFFFBCN 2022, Menene Gras Balaguer “la desena edició del Festival vol ser tan representativa com sigui possible del cinema experimental i independent més recent del continent asiàtic, i tot i que destaquen algunes cinematografies com són les de l’Índia, l’Iran, la Xina o Corea del Sud també es projecten títols d’altres països asiàtics menys reconeguts o amb menor projecció”. 

La pel·lícula que inaugura la desena edició del Festival, Sardar Udham, dirigida pel cineasta indi Shoojit Sircar, és un drama històric biogràfic sobre el revolucionari Sardar Udham Singh, lluitador per la llibertat del seu país. La pel·lícula narra la massacre de Jallianwala Bagh ocorreguda a la ciutat índia d’Amritsar el 1919, un fet decisiu per al moviment d’independència indi. A més, aquest any 2022 coincideix amb la celebració del 75è aniversari de la proclamació de l’Índia com a nació sobirana.

The Drover’s Wife: The legend of Molly Johnson, (2021), dirigida per l’australiana Leah Purcell clausurarà el Festival. És un drama revisionista sobre la lluita d’una dona per tirar endavant els fills i la granja familiar davant l’absència del marit.

 

Casa Àsia compleix deu anys de festival a Barcelona 

Celebrar la desena edició de l’Asian Film Festival Barcelona constata un cert grau de maduresa en l’organització d’un festival d’aquestes característiques. Per a Menene Gras, “la consolidació del  AFFBCN ha estat possible gràcies a la confiança dipositada  per cineastes, distribuïdors i públics, però, sobretot, pel reconeixement a les institucions i empreses que ens han donat suport any rere any». 

Avui, Casa Àsia no només fa deu anys de festival, sinó que ofereix una programació setmanal (dissabtes a les 20h) durant tot l’any als Cinemes Girona, i manté una programació també setmanal (divendres a les 22h) a Betevé. D’altra banda, el Canal Casa Àsia de FILMIN compta amb uns tres-cents títols, representatius de la història recent i no tan recent del cinema asiàtic. 

 

 

************

El Asian Film Festival Barcelona/AFFBCN, el festival de cine asiático de autor, cumple este año 2022 la décima edición, y se celebrará del 26 de octubre al 6 de noviembre. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum y Zumzeig son las sedes de este año para las proyecciones de cine presenciales, mientras que la plataforma FILMIN lo será para las sesiones en línea.

Este certamen especializado en cine asiático sigue fiel a sus orígenes ya que presenta una programación que incluye más de un centenar de películas procedentes de unos 25 países de la región de Asia y el Pacífico, donde el relato histórico, las cuestiones de género y el drama en todas sus facetas llenan de contenido la propuesta cinematográfica de esta edición.

La sala Phenomena acogerá la película inaugural del AFFFBCN 2022 el próximo 26 de octubre, con la proyección de Sardar Udham (2021) del director indio Shoojit Sircar, que estará estos días en Barcelona invitado por el Festival. La sede central del AFFBCN  continuará siendo Cinemes Girona, donde se distribuirá la mayor parte de la programación. La sala Zumzeig se estrena como sede en la edición de este año.

El Festival distribuye su programación en cinco secciones, todas a concurso: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, NETPAC y Especial. Cada una cuenta con sus jurados correspondientes integrado por directores, críticos de cine y escritores. El AFFBCN concederá quince premios: a la mejor película, mejor director y mejor guion para cada una de las secciones a concurso.

Para la directora del AFFFBCN 2022, Menene Gras Balaguer «la décima edición del Festival quiere ser tan representativa como sea posible del cine experimental e independiente más reciente del continente asiático, y aunque destacan algunas cinematografías como son las de India, Irán, China o Corea del Sur también se proyectan títulos otros países asiáticos menos reconocidos o con menor proyección”.

La película que inaugura la décima edición del Festival, Sardar Udham, dirigida por el cineasta indio Shoojit Sircar, es un drama histórico biográfico sobre el revolucionario Sardar Udham Singh, luchador por la libertad de su país. La película narra la masacre de Jallianwala Bagh ocurrida en la ciudad india de Amritsar en 1919, un hecho decisivo para el movimiento de independencia indio. Además, este año 2022 coincide con la celebración del 75º aniversario de la proclamación de India como nación soberana.

The Drover’s Wife: The legend of Molly Johnson, (2021), dirigida por la australiana Leah Purcell clausurará el Festival. Es un drama revisionista sobre la lucha de una mujer para sacar adelante a los hijos y la granja familiar ante la ausencia del marido.

 

Casa Asia cumple diez años de festival en Barcelona

Celebrar la décima edición de la Asian Film Festival Barcelona constata un cierto grado de madurez en la organización de un festival de estas características. Para Menene Gras, “la consolidación del AFFBCN ha sido posible gracias a la confianza depositada por cineastas, distribuidores y públicos, pero, sobre todo, por el reconocimiento de las instituciones y empresas que les han apoyado año tras año».

Hoy, Casa Asia no solo cumple diez años de festival, sino que ofrece una programación semanal (sábados a las 20h) durante todo el año en los Cinemes Girona, y mantiene una programación también semanal (viernes a las 22h) en Betevé. Por otro lado, el Canal Casa Asia de FILMIN cuenta con unos trescientos títulos, representativos de la historia reciente y no tan reciente del cine asiático.

B travel Xperience colabora un año más con AFFBCN ofreciendo nuestro espacio como sede para rememorar algunos de los títulos más representativos de la edición de 2021.

 

Programación:

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *