NonStop Barcelona Animació

Publicado el 25 de febrero de 2020

L’artista Cent Alantar ha aprofitat la seva experiència com arquitecte en la seva trajectòria com artista, treballant pels Estudis Walt Disney i Feature Animation France, on ha deixat la seva inconfusible empremta a films com “Hercules” (1997), “Tarzan” (1999), “The Emperor’s New Groove” (2000) o el curtmetratge “Destino”(2003), fruit d’una col·laboració que Walt Disney i Salvador Dalí van encetar en 1945, i on va crear tots els escenaris.

El seu treball és una barreja d’imaginació i fantasia heroica, amb influències tan dispars com el pintor angès J. M. W. Turner o l’il·lustrador Frank Frazetta, referent en el món de la ciencia-ficció i la fantasia.

En col·laboració amb el Festival d’Animació NonStop Barcelona, que tindrà lloc del 19 al 22 de març, Xperience Barcelona acull una mostra d’originals d’aquest artista, que es podrà visitar fins l’11 d’abril i que ell mateix presentarà al nostre espai el proper 19 de març.

_________________________________

El artista Cent Alantar ha aprovechado su experiencia como arquitecto en su trayectoria como artista, trabajando para los Estudios Walt Disney y Feature Animation France, donde ha dejado su inconfundible huella en films como “Hércules” (1997), “Tarzán” (1999), “El Emperador y sus locuras” (2000) o el cortometraje “Destino” (2003), fruto de una colaboración que Walt Disney y Salvador Dalí empezaron en 1945, y donde creó todos los escenarios.

Su trabajo es una mezcla de imaginación y fantasía heroica, con influencias tan dispares como el pintor inglés J. M. W. Turner o el ilustrador Frank Frazetta, referente en el mundo de la ciencia-ficción ya la fantasía.

En colaboración con el Festival de Animación NonStop Barcelona, que tendrá lugar del 19 al 22 de marzo, Xperience Barcelona acoge una muestra de originales de este artista, que se podrá visitar hasta el 11 de abril y que él mismo presentará en nuestro espacio el próximo 19 de marzo.

Han passat once anys des que NonStop Barcelona Animació va irrompre al panorama cultural de Barcelona, primer com a mostra, després com a festival, sempre mutant y adaptant-se. Enguany continua apostant per col·laborar estretament amb el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, Mecal.

La finalitat és unir esforços i oferir al públic un sòlid cartell de projeccions i activitats durant la semana que aquest festival dedica a l’animació.

La filosofia de NonStop continua sent la d’apropar l’animació a un públic heterogeni i la de posar en contacte a joves talents amb la indústria a través de diferents events, com l’Elevator Pitch, una trobada en què aquells que comencen tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes davant d’un grup de reconeguts productors i experts internacionals.

________________________________

Han pasado once años desde que NonStop Barcelona Animació irrumpiera en el panorama cultural de Barcelona, primero como muestra, después como festival, siempre mutando y adaptándose. Este año sigue apostando por colaborar estrechamente con el Festival Internacional de Cortometrajes y Animación de Barcelona, Mecal.

La finalidad es aunar esfuerzos y ofrecer al público un sólido cartel de proyecciones y actividades durante la semana que este festival dedica a la animación. 

La filosofía de NonStop sigue siendo la de acercar la animación a un público heterogéneo y la de poner en contacto a jóvenes talentos con la industria a través de diferentes eventos, como el Elevator Pitch, un encuentro en el que quienes empiezan tendrán la oportunidad de presentar sus proyectos ante un grupo de reconocidos productores y expertos internacionales.

 

A més, aquest any tenim el plaer de projectar la pel·lícula «Persèpolis», el 20 de març, adaptació de la novel·la gràfica homónima de Marjan Satrapi. «Persèpolis» és la conmovedora història d’una noia iraniana desde la revolució islàmica fins ara. La història comença quan els fonamentalistes prenent el poder, forçant a les dones a portar vel i empresonant a milers de persones. No obstant això, ella és molt astuta i descobreix el punk, ABBA i Iron Maiden mentre viu el terror de la persecució del nou govern i la guerra d’Iran i Iraq. Com adolescent l’envien a Europa on per fi pot comparar altres cultures amb el fonamentalisme religiós de què va escapar.

________________________________________

Además, este año tenemos el placer de proyectar la película «Persépolis» el 20 de marzo , una adaptación de la novela gráfica homónima de Marjan Satrapi.»Persépolis» es la conmovedora historia de una chica iraní desde la revolución islámica hasta ahora. La historia empieza cuando los fundamentalistas toman el poder, forzando a las mujeres a llevar el velo y encarcelando a miles de personas. No obstante esto, ella es muy astuta y descubre el punk, ABBA y Iron Maiden mientras vive el terror de la persecución del nuevo gobierno y la guerra de Irán e Iraq. Como adolescente la envían a Europa donde porfín puede comparar otras culturas con el fundamentalismo religioso del que ha escapado. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *