Publicado el 13 de marzo de 2019

L’art ens permet viatjar. Podem viatjar a través d’un llibre, d’una fotografia, d’ una pel·lícula i, fins i tot, d’una il·lustració. Aquest mes, en col·laboració amb el Festival d’Animació NonStop Barcelona, farem un tomb pel món a través del magnífic treball del director francès Bastien Dubois.

“Portraits de voyages” és una sèrie documental d’animació dirigida per Bastien Dubois l’any 2013. Es tracta de 20 episodis, d’uns 3 minuts de duració, que conformen un original i colorit recorregut pel món a través de diversos països. Brasil, Mèxic, Síria o Iran són algunes de les destinacions que podrem descobrir a través d’un original punt de partida: a cadascun d’aquests curtmetratges, un personatge introdueix l’espectador en la cultura, història i particularitats del país. Vint episodis, vint històries, vint països i vint personatges que ofereixen una visió del viatge profundament humana.

La diversitat temática de la sèrie queda reflexada també en les diverses tècniques d’animació que el director ha fet servir, combinant-les amb l’estètica pròpia d’un diari de viatge.

El proper dimecres 27 de març a les 19h, Xperience Barcelona acullirà la projecció d’alguns dels curtmetratges de la sèrie, precedida d’una presentació a càrrec del seu director i de Juan Carlos Concha, director del NonStop Barcelona.

____________________________

El arte nos permite viajar. Podemos viajar a través de un libro, de una fotografía, de una película y, incluso, de una ilustración. Este mes, en colaboración con el Festival de Animación NonStop Barcelona, ​​daremos un paseo por el mundo a través del magnífico trabajo del director francés Bastien Dubois.

«Portraits de voyages» es una serie documental de animación dirigida por Bastien Dubois en 2013. Se trata de 20 episodios, de unos 3 minutos de duración, que conforman un original y colorido recorrido por el mundo a través de varios países. Brasil, México, Siria o Irán son algunos de los destinos que podremos descubrir a través de un original punto de partida: a cada uno de estos cortometrajes, un personaje introduce al espectador en la cultura, historia y particularidades del país. Veinte episodios, veinte historias, veinte países y veinte personajes que ofrecen una visión del viaje profundamente humana.

La diversidad temática de la serie queda reflejada también en las diversas técnicas de animación que el director ha utilizado, combinándolas con la estética propia de un diario de viaje.

El próximo miércoles 27 de marzo a las 19h, Xperience Barcelona acogerá la proyección de algunos de los cortometrajes de la serie, precedida de una presentación a cargo de su director y de Juan Carlos Concha, director del NonStop Barcelona.

SOBRE BASTIEN DUBOIS

Bastien Dubois va nèixer a Lille, França, l’any 1983. La seva vida personal i professional ha estat marcada sempre per dos passions: l‘animació i viatjar. El seu primer film independent va ser “Madagascar, carnet de voyage”, que va ser projectat en més de 200 festivals internacionals de cinema, incloent Sundace, i que va rebre una nominació a l’Oscar com a millor curtmetratge animat l’any 2011. A més de la sèrie “Portraits de voyages”, és director també del curtmetratge “Cargo Cult” (2012), ambientat en Papua Nova Guinea durant la Segona Guerra Mundial.

El Festival NonStop Barcelona va nèixer com a mostra, amb la clara intenció de ser un punt de trobada de professionals i aficionats a l’animació, nacionals i internacionals. El 2014, la mostra va donar un pas endavant i es va transformar en el que és avui dia: un festival internacional i de referència en el món de l’animació.

Enguany celebra la seva sisena edició, del 28 a l 31 de març, amb un seminari posterior de visual art per a professionals, que tindrà lloc del 16 al 18 de maig al centre Movistar.

_______________________________

SOBRE BASTIEN DUBOIS

Bastien Dubois nació en Lille, Francia, en 1983. Su vida personal y profesional ha estado marcada siempre por dos pasiones: la animación y viajar. Su primer film independiente fue «Madagascar, carnet de voyage», que fue proyectado en más de 200 festivales internacionales de cine, incluyendo Sundace, y que recibió una nominación al Oscar como mejor cortometraje animado en 2011 . Además de la serie «Portraits de voyages», es director también del cortometraje «Cargo Cult» (2012), ambientado en Papúa Nueva Guinea durante la Segunda Guerra Mundial.

El Festival NonStop Barcelona nació como muestra, con la clara intención de ser un punto de encuentro de profesionales y aficionados a la animación, nacionales e internacionales. En 2014, la muestra dio un paso adelante y se transformó en lo que es hoy en día: un festival internacional y de referencia en el mundo de la animación.

Este año celebra su sexta edición, del 28 al 31 de marzo, con un seminario posterior visual arte para profesionales, que tendrá lugar del 16 al 18 de mayo en el centro Movistar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *