CICLE SOSTENIBILITATS

Publicado el 8 de julio de 2022

sostenibilitat:

femení  Conjunt de polítiques destinades a fer compatible el creixement econòmic i la preservació de la biodiversitat i evitar, en darrer terme, la degradació de la biosfera provocada per l’acció humana. 

 

Què és una ciutat sostenible? Quan parlem de sostenibilitat, sovint pensem en la seva dimensió mediambiental. Però estem davant d’un concepte molt més complex i ampli, que abasta també qüestions econòmiques, socials i culturals. Totes aquestes qüestions, vitals per a la nostra supervivència i prosperitat, han quedat plasmades en els Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: 17 objectius globals i interrelacionats, amb metes específiques que exigeixen l’esforç de tothom, des dels governs, passant per la societat civil i el sector privat, fins a totes i cadascuna de les persones que habitem aquest planeta. 

 

En aquest sentit, la tasca que exerceixen les administracions locals, amb una capacitat superior d’incidir, des de la proximitat, en la vida de les persones, ha esdevingut primordial per tal d’assolir aquests objectius ambiciosos però viables. 

En les properes setmanes, i aprofitant que el 27 de setembre és el Dia Mundial del Turisme, un sector clau en el desenvolupament sostenible, hem preparat un cicle de trobades per reflexionar sobre la sostenibilitat des de diferents perspectives i des de diferents àmbits professionals, com ara la literatura, la filosofia, l’ecologia, la gastronomia, la cooperació, el diàleg intercultural i, per descomptat, el turisme. 

Una mirada de 360º al nostre voltant per reflexionar també sobre la sostenibilitat dels nostres ecosistemes urbans, miralls d’aquests reptes globals que hem d’afrontar plegats.

CALENDARI

Dimecres, 21 de setembre, 19h:

La ciutat verda

Amb l’escriptor Gabi Martínez i la filòsofa Marta Tafalla.

 

Dimarts, 27 de setembre, 19h:

Turisme sostenible

Amb Macarena Bergada, guia turística.

 

Dimecres, 28 de setembre, 19h:

Trobada amb Álvaro Planchuelo, arquitecte i cooperant

 

Dimarts, 4 d’octubre, 19h:

De la terra a la taula

Trobada amb Slow Food Barcelona.

 

Dijous, 6 d’octubre, 19h:

La dona àrab.

Amb Diana Thamitchian i Rama Sabra. Col·labora Abrazo Cultural.

 

**********

sostenibilidad

femenino  Conjunto de políticas destinadas a hacer compatible el crecimiento económico y la preservación de la biodiversidad y evitar, como último punto, la degradación de la biosfera provocada por la acción humana. 

 

¿Qué es una ciudad sostenible? Cuando pensamos en sostenibilidad, a menudo pensamos en su dimensión medioambiental. Pero estamos ante un concepto mucho más complejo y amplio, que abarca también cuestiones económicas, sociales y culturales. Todas estas cuestiones, vitales para nuestra supervivencia y prosperidad, han quedado plasmadas en los Objetivos del Desarrollo Sostenible de las Naciones Unidas: 17 objetivos globales e interrelacionados, con metas específicas que exigen el esfuerzo de todos, desde los gobiernos, pasando por la sociedad civil y el sector privado, hasta todas y cada una de las personas que habitan este planeta. 

En este sentido, la tarea que ejercen las administraciones, con una capacidad superior de incidir, desde la proximidad, en la vida de las personas, se ha convertido en algo primordial con tal de conseguir estos objetivos ambiciosos pero viables. 

Durante estas próximas semanas, y aprovechando que el 27 de septiembre es el Día Mundial del Turismo, un sector clave en el desarrollo sostenible, hemos preparado un ciclo de encuentros para reflexionar sobre la sostenibilidad desde diferentes perspectivas y desde diferentes ámbitos profesionales, como la literatura, la filosofía, la ecología, la gastronomía, la cooperación, el diálogo intercultural y, por supuesto, el turismo. 

Una mirada de 360º a nuestro alrededor para reflexionar también sobre la sostenibilidad de nuestros ecosistemas urbanos, espejos de estos retos globales que tenemos que afrontar todos juntos. 

 

CALENDARIO

Miércoles, 21 de septiembre, 19h:

La ciudad verde 

Encuentro con el escritor Gabi Martínez y la filósofa Marta Tafalla.

 

Martes, 27 de septiembre, 19h:

Turismo sostenible

Con Macarena Bergada, guía turística.

 

Miércoles, 28 de septiembre, 19h:

Encuentro con el arquitecto y cooperante Álvaro Planchuelo.

 

Martes, 4 de octubre, 19h:

De la tierra a la mesa

Con Slow Food Barcelona.

 

Jueves, 6 de octubre, 19h: 

La mujer árabe

Con Diana Thamitchian i Rama Sabra. Colabora Abrazo Cultural.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.