Tres mirades sobre el Japó: tradició i modernitat

Publicado el 4 de noviembre de 2022

Aquest mes volem celebrar la recent obertura del Japó al turisme. Aquesta és, sens dubte, una de les destinacions predilectes a Xperience Barcelona i, en aquesta ocasió, ens volem apropar a la seva fascinant cultura a través de tres mirades diferents que ens mostren l’equilibri que existeix entre tradició i modernitat al país del sol naixent. 

 

CALENDARI

Dimarts 15 de novembre, 19h

Meiji: la revolució de la modernitat al Japó

L’historiador i antropòleg Francesc Carol visita un cop més el nostre Fòrum. En aquesta ocasió, parlarà de l’Era Meiji, un període de la història del Japó que va suposar la modernització i l’occidentalització del país nipó.

 

Dijous 24 de novembre, 19h

Chanoyu: la cerimònia japonesa del te

La cerimònia japonesa del te, anomenada chanoyu, és una de les tradicions més emblemàtiques d’aquest país. De la mà de JingJing Yuan, de la teteria Tetere, ens endinsem  en aquest ritual i la seva preparació.   

 

Dimarts 29 de novembre, 19h

Matagi

Javier Corso, fotògraf i director d’OAK Stories, ens parlarà dels Matagi, caçadors tradicionals que lluiten per preservar el seu llegat cultural i que, després de cinc segles, han iniciat un procés de transformació amb la incorporació de la primera dona caçadora.

****************

 

Este mes queremos celebrar la reciente apertura de Japón al turismo. Este es, sin duda, uno de los destinos predilectos en Xperience Barcelona y, en esta ocasión, nos queremos acercar a su fascinante cultura a través de tres miradas diferentes que nos muestran el equilibrio que existe entre tradición y modernidad en el país del sol naciente.

 

CALENDARIO

Martes 15 de noviembre, 19h

Meiji: la revolución de la modernidad en Japón

El historiador y antropólogo Francesc Carol visita una vez más nuestro Foro. En esta ocasión, hablará de la Era Meiji, un periodo de la historia de Japón que supuso la modernización y la occidentalización del país nipón.

Jueves 24 de noviembre, 19h

Chanoyu: la ceremonia japonesa del té

La ceremonia japonesa de té denominada chanoyu, es una de las tradiciones más emblemáticas de este país. De la mano de JingJing Yuan, de la teteria Tetere, nos adentramos  en este ritual y su preparación.

Martes 29 de noviembre, 19h

Matagi

Javier Corso, fotógrafo y director de OAK Stories, nos hablará de los Matagi, cazadores tradicionales que luchan para preservar su legado cultural y que, después de cinco siglos, han iniciado un proceso de transformación con la incorporación de la primera mujer cazadora.

Comments:

3 thoughts on “Tres mirades sobre el Japó: tradició i modernitat


11 de noviembre de 2022

Se emitirá x streming?
Gracias

    14 de noviembre de 2022

    Buenas, lamentablemente de momento no disponemos en esta sala de equipo para realizar streaming. Muchas gracias.

16 de noviembre de 2022

Que debo hacer x apuntarme a estos encuentros?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *