Uzbekistán i la Ruta de la Seda

Publicado el 3 de mayo de 2018

Aquesta joia situada a l’Àsia Central és una de les destinacions que no et pots perdre si ets fan de l’aventura i t’agrada viure noves experiències.

La nostra companya Débora ha seguit, durant 9 dies, els passos de l’antiga Ruta de la Seda de la mà del nostre expert viatger Paco Nadal, visitant quatre ciutats de somni.

Tashkent o Ciutat de Pedra és l’actual capital de l’Uzbekistan, on els sogdianos es van assegurar entre els segles VI i VIII la major part del comerç entre la Xina i Occident. Famosa per la seva gran quantitat de museus i la seva arquitectura d’estil modern i soviètic. A la seva biblioteca es guarda un dels tresors més grans per a la religió musulmana, l’Alcorà de Usman. La torre Taixkent destaca sobre la resta d’edificacions de la ciutat oferint la millor vista de la ciutat.

________________

Esta joya situada en Asia Central es uno de los destinos que no puedes perderte si eres fan de la aventura y te gusta vivir nuevas experiencias.

Nuestra compañera Débora ha seguido, durante 9 días, los pasos de la antigua Ruta de la Seda de la mano de nuestro experto viajero Paco Nadal, visitando cuatro ciudades de ensueño.

Tashkent o Ciudad de Piedra es la actual capital de Uzbekistán, donde los sogdianos se aseguraron entre los siglos VI y VIII la mayor parte del comercio entre China y Occidente. Famosa por su gran cantidad de museos y su arquitectura de estilo moderno y soviético. En su biblioteca se guarda uno de los mayores tesoros para la religión musulmana, el Corán de Usman. La torre Taskent destaca sobre el resto de edificaciones de la ciudad ofreciendo la mejor vista de la ciudad.

Khiva és una ciutat extraordinària que ens porta a passejar per un decorat real de les mil i una nits. El que més destaca de Khiva és un enorme minaret cobert de dibuixos en rajola que se situa entre dues antigues madrasses. El seu nom és Kalta Minor i és un minaret inacabat que va ser edificat per ser el més magnífic del món musulmà. Khiva és una ciutat de gran esplendor on els seus gairebé 50 edificis visitables van ser construïts durant els segles XVIII i XIX i està considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Bukhara és el millor exemple de Ciutat Medieval existent en asia on destaquen les seves madrasses i la tomba d’Ismail Samani, una obra mestra de l’arquitectura musulmana del segle X. La mesquita Kalon o la plaça Ulugbek són dignes de visitar així com el Chor Minor, encara que una mica més allunyat del centre té una preciosa mesquita digna de visitar.

_________________

Khiva es una ciudad extraordinaria que nos lleva a pasear por un decorado real de las mil y una noches. Lo que más destaca de Khiva es un enorme minarete cubierto de dibujos en azulejo que se sitúa entre dos antiguas madrazas. Su nombre es Kalta Minor y es un minarete inacabado que fue edificado para ser el más magnífico del mundo musulmán. Khiva es una ciudad de gran esplendor donde sus casi 50 edificios visitables fueron construidos durante los siglos XVIII y XIX y está considerada Patrimonio de la Humanidad por la Unesco.

Bukhara es el mejor ejemplo de Ciudad Medieval existente en asia donde destacan sus Madrazas y la tumba de Ismail Samani, una obra maestra de la arquitectura musulmana del siglo X. La mezquita Kalon o la plaza Ulugbek son dignas de visitar así como el Chor Minor, aunque un poco más alejado del centro tiene una preciosa mezquita digna de visitar.

Samarcanda és la nostra última parada en aquest viatge tan exòtic. Entre els punts de referència més destacats hi ha el Registan, una plaça envoltada de tres elaborades madrasses cobertes de majòlica que daten dels segles XV i XVII, i Gur-i Amir, el gran mausoleu de Tamerlán, fundador de l’Imperi timúrida o la Necròpolis de Shah-i-Zinda. El complex es va construir sobre la base de la tomba de Qusam ibn Abbas, un cosí del Profeta Mahoma que va portar l’Islam a aquesta zona i va ser decapitat pels infidels en el moment de l’oració. Però aquest va sostenir el seu cap a les mans, va baixar a un pou i allí va viure. El seu santuari és un dels edificis més antics en Samarcanda.

_________________

Samarcanda es nuestra última parada en este viaje tan exótico. Entre los puntos de referencia más destacados están el Registán, una plaza rodeada de tres elaboradas madrasas cubiertas de mayólica que datan de los siglos XV y XVII, y Gur-e Amir, el gran mausoleo de Tamerlán, fundador del Imperio timúrida o la Necrópolis de Shah-i-Zinda. El complejo se construyó en base a la tumba de Qusam ibn Abbas, un primo del Profeta Mahoma que trajo el Islam a esta zona y fue decapitado por los infieles en el momento de la oración. Pero éste sostuvo su cabeza en sus manos, descendió a un pozo y allí vivió. Su santuario es uno de los edificios más antiguos en Samarcanda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *