Fòrum en línia: Passió per la tòfona

Comienza:
  21 de diciembre de 2020 19:00

Termina:
19:45

Detalles

Fecha:

  21 de diciembre de 2020

Hora:

19:00 - 19:45

Categoría del evento:

Lugar:

Barcelona

Avda. Diagonal, 512, Barcelona

Teléfono:

932097099


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Prepara els teus sentits perquè avui hem preparat una experiència per posar a prova la teva olfacte i el paladar.

Anem a parlar de la tòfona negra (tuber melanosporum), coneguda també com tòfona de Perigord, un ingredient molt apreciat en la gastronomia per la seva aroma i que arriba a aconseguir preus molt elevats.

Es tracta d'un fong que es troba sota terra i que posseeix un aspecte exterior fosc, tirant a negre, de superfície berrugosa. Avui dia aquest fong pot conrear-se en les denominades tofoneres.

Les tòfones creixen sota terra, de vegades uns pocs centímetres de la superfície i altres vegades gairebé a un metre de profunditat. A causa d'això, les persones no som capaços de detectar-la sense ajuda dels gossos tofoners.

En aquesta ocasió, veurem al nostre amic “Trufo” buscar aquesta delícia que després cuinarem amb l’ajuda del nostre xef, tot gràcies a dos grans col·laboradors: Trufapasión i Artico.

Apunta’t a aquest fòrum online clickant aquí.

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Prepara tus sentidos porque hoy hemos preparado una experiencia para poner a prueba tu olfato y tu paladar.

Vamos a hablar de la trufa negra (tuber melanosporum), conocida también como trufa de Périgord, un ingrediente muy apreciado en la gastronomía por su aroma y que llega a alcanzar precios muy elevados.

Se trata de un hongo que se encuentra bajo el suelo y que posee un aspecto exterior oscuro, tirando a negro, de superficie verrugosa. Hoy en día este hongo puede cultivarse en las denominadas truferas.

Las trufas crecen bajo tierra, a veces unos pocos centímetros de la superficie y otras veces casi a un metro de profundidad. Debido a esto, las personas no somos capaces de detectarla sin ayuda de los perros truferos.

En esta ocasión, veremos a nuestro amigo “Trufo” buscar este manjar que después cocinaremos con la ayuda de nuestro chef, todo ello gracias a dos grandes colaboradores: Trufapasión y Artico.